Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan Vali Ali İhsan Su'yu ziyaret etti. Gebze'deki gerçekleştirdiği açılış sonrası Düzce'ye gelen Gökalp, Valilik'i ve Düzce SGK Müdürlüğü'nü ziyaret etti. 




Gökalp, "Burada bulunmamızın sebebi Gebze açılışından sonra hem Düzce'de hem de Bolu'da bizim il müdürlüklerimizi ve çalışanlarımızı ziyarette bulunmak ve onların da sorunlarını dinlemek. Eğer gerekiyorsa yasal yönde olumlu şekilde düzenlemesini yapmak. Bu vesileyle de sizi ziyaret ettik." dedi.

Gökalp'in konuşmasının ardından Vali Ali İhsan Su ve Gökalp bugünün anısına birbirlerine hediyeler takdim etti.


Toplantının çıkışında açıklamalarda bulunan Yadigar Gökalp İlhan, gündemde olan torba yasasındaki prim borcu affı ile ilgili çok fazla bilgi kirliliği olduğunu ve o manada birtakım çalışmalarının olduğunu fakat bunların henüz meclise sevk edilmediğini belirtti. 



"Çok fazla bilgi kirliliği var herhalde, biz SGK olarak her türlü çalışmaları yapıyoruz. Yani bugün gündemimizde olan ileride gündeme gelecek olan aktüeryal hesaplamalar yapıyoruz. Biliyorsunuz önemli bir reform gerçekleştirdik. Sosyal Güvenlik Reformu'nu yapmamızın bir amacı da sistem ileride ülkemiz açısından bir risk oluşturmasın, sosyal güvenlikte sürdürülebilirliği sağlayabilelim, etkin bir şekilde çalışmalarımızı yürütebilelim diye. Zaman zaman yaptığımız her çalışma bir yasal değişiklik gündeme gelecekmiş gibi değerlendirilebiliyor. Şu anda o manada bir takım hazırlıklarımız var ama meclise sevk edilmiş bir çalışma yok"

Gökalp, ayrıca doğum borçlanmasının üç çocuğa çıkarılması durumuyla ilgili de bilgi kirliliğinin olduğunu, bu çalışmanın Aile Bakanlığı'nın yürüttüğü bir çalışma olduğunu ve SGK'nın böyle bir çalışması olmadığını ifade etti.

"Bu da yine bilgi kirliliğinin bir uzantısı. Çünkü farklı çalışmalar var. Yani aile bakanlığının yürüttüğü bir takım çalışmalar var. Genel olarak onların kreş destekleri gibi aileyi destekleyici yasal düzenlemeler var. Bizim kendi yürüttüğümüz Torba Yasası'nın içinde de öyle bir yasa yok"