D 655 Düzce Akçakoca karayolunda dün akşam başıboş bir ineğin sebep verdiği ve 5 kişinin yaralanıp bir kişinin de hayatını kaybettiği trafik kazasının ardından olay yerine giden ekibimiz, kaza yeri ve çevresinde onlarca başıboş hayvanın karayolunda adeta terör estirdiğine şahit oldu. Hayatını kaybeden serbest muhasebeci mali müşavir İsmail Toramanoğlu'nun kaza geçirdiği Boğaziçi beldesinde, yolda dolaşan başıboş inekler nedeniyle onlarca kaza ve can kayıpları yaşandı.

Belde sakinleri, “ Artık buna bir dur denmesi gerekiyor. Her iki beldede hayvancılık yapanlar hayvanlarını bağlasınlar veya kendi tarlalarında bahçelerinde baksınlar yoksa bu ölümlerin önüne geçilmez” diyerek bir çözüm bulunmasını isterken, başıboş ineğin sebebiyet verdiği kazada hayatını kaybeden İsmail Toramanoğlu'nun cenazesinin toprağa verildiği dakikalarda kazanın meydana geldiği yol üzerinde 8 başıboş hayvan adeta trafik canavarı gibi terör estirmeye devam ediyordu.

Uluslarası karayolunu köy merasına çeviren bu vurdum duymazlık yüzünden yoldan geçen araçlar büyük tehlike atlattı.Bazı araçlar durmakta zorlanırken bazıları ise güçlükle yollarına devam etti.
Başıboş hayvanları karayolundan çıkarmakta Boğaziçi belediyesi zabıtlarına düştü.Üç zabıta memuru başıboş hayvanları yolun kenarına çıkarmakta bir hayli zorlandı. Zabıtaların yanına gelen bölge trafik ekipleri de bir yandan hayvanların yola çıkmasını önlemeye bir yandan da sahiplerini bulmaya çalıştı.8 büyükbaş hayvandan bir tanesinin kulak küpesi bulundu ve zabıtalalar tarafından sahibine tespit edildi.

 

Karayolundaki başıboş hayvan terörünü önlemek için trafik polisleri ve zabıtalar son çare olarak, Düzce Akçakoca karayolunu her iki yöne de trafik akışına kapatarak hayvanları köy içine götürüp yoldan uzaklaştırdı.

Son ölümlü kazada olduğu gibi hayvan sahipleri bir türlü ortaya çıkmıyor ve kanlar akmaya canlar yanmaya devam ediyor.