Ne kadar yüce bir millet olduğunu bir kez daha gösteren Türk Milleti’nden, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü unsurlarıyla Afrin’de kahramanca savaşan Türk Ordusu’na destek gelmeye devam ediyor.

Sancaklar Mahallesi’nde, duygulandıran bir harekete şahit eden Güney Kıraathanesi sahibi İbrahim Güney, az kazancını koca yüreğiyle ortaya koyup, bugün içilecek bütün çaylardan elde edilen geliri Afrin’deki Kahraman Mehmetçiğimize gönderiyor. Güney’e, bağlı bulunduğu odadan ve duyarlı vatandaşlardan da yoğun destek geliyor.



“Allah onların ayaklarına taş değdirmesin”
Böyle kampanyaların diğer oda üyeleri arasına da yayılmasını temenni eden Düzce Otelciler ve Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Osman Ataseven şunları kaydetti:

“Öncelikle odamız üyelerinden İbrahim kardeşime böyle bir kampanyaya destek verdiği için gerçekten gönülden teşekkür ediyorum. Bu gibi kampanyaların diğer üyelerimiz arasında da genişlemesinden yanayım. Biz her zaman için Mehmetçiğimizin, ordumuzun, askerimizin maddi olmasa da manen arkalarındayız. Bu kardeşimizin de çok olmasa da katkıda bulunması bizleri gerçekten onur vermiştir. Ben bunun diğer arkadaşlarım arasında da devamını diliyorum. İnşallah ordumuz oradan zaferle döner. Allah onların ayaklarına taş değdirmesin, burunları kanamasın, Allah onları muzaffer eylesin.”



“Küçük de olsa bizim de katkımız olsun istedik”
Kıraathane sahibi İbrahim Güney, bu fikrin yalnızca kendisine değil müşterilere de ait olduğunu kaydederek şöyle konuştu:

“Askerimizin böyle bir şeye ihtiyacı olmadığını Başkomutanımız iletiyor ama biz de maddi, manevi olarak, halkın birleşimini sağlayarak bir kampanya yapalım istedik. Bu sadece benim değil, dükkandaki bütün müşterilerin fikridir. Biz bugün bir çaya 1 TL vererek hem kendimiz hem müşterilerimiz katkıda bulunmak istiyoruz. Devletimiz bu konuda ödün vermiyor ama küçük de olsa bizim de katkımız olsun istedik. Bütün müşterilerimiz de yüzde 100 olarak destek verdiler hatta sosyal medyada yayınladığımda eski arkadaşlarım bile teşekkür ettiler. Herkes destek vereceğini söyledi. Biz de bugünkü o kazancımızı Türk Silahlı Kuvvetlerine bağışlayacağız. Herkes birbirine söylüyor, tanımadığımız herkes geliyor.”



“Bütün gün çay içeceğiz”
Kıraathaneye müşteri olarak gelen Erdal Öztürk “Kardeşimizi her zaman destekliyoruz. Bugün akşama kadar çay içeceğiz” diye konuştu.

“Kişi başı 1 bardak içiyorsak, bugün 10 bardak içeceğiz”
Mustafa Çotuk ise şunları söyledi:

“Biz normalde kişi başı 1 bardak çay içiyorsak, bugün kişi başı 10 bardak çay içeceğiz. Bütün geliri kahveci adına Afrin’deki askerlerimiz. Biz her zaman yanındayız. Devletimizin, milletimizin arkasındayız. Oradaki askerlerimize üstün başarılar diliyoruz canı gönülden.”

Haber: Ö. YILMAZ