Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, kahvaltılı toplantıda yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi. Düzce Üniversitesi Merkez Yerleşkesi ortak yaşam alanında yapılan toplantıda Rektör Şerifoğlu, hem üniversite olarak yaptıkları çalışmalar ve yeni projeleri basın mensuplarına anlattı hem de sorulan soruları samimiyetle cevapladı. Düzce Üniversitesi Genel Sekreteri Hasan Sadi Ateş, Rektör Yardımcıları Nigar Demircan Çakar, İsmail Ercan, Öner Abidin Balbay ve Rektör Danışmanı Recep Özmerdivenli de toplantıda hazır bulundu.

 

 

Düzce Üniversitesi’nin “Çalı çırpı olan bir alandan” bugün 11 fakülte, 20 bini aşkın öğrenci ve bin 700 personeli olan üniversite haline geldiklerinin altını çizen Şerifoğlu, önceliği altyapıya verdiklerini ve kaliteli öğrenci çekmeyi hedeflediklerini anlattı. Şerifoğlu, kimseye görüşünden, inancından kendisine aidiyetlerden ya da gittiği namazlardan dolayı ayrımcılık yapmadıklarını da sözlerine ekledi.

 

 

HER DİNDEN ÖĞRENCİLER FAYDALANABİLECEK

 

 

Hayalleri arasında üniversiteye camii ve arkeopark yaptırmak olduğunu ifade eden Rektör Şerifoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:

 

 

“Camii hayalimdi, yine arkeopark da onlardan biri. Yüksek gelir seviyesindeki kültür turistini çekmeyi planlıyoruz. Teknoparkımız da yine öyle. Şuan geçici bir binada otopark yanında yapılacak olan yeni binası için ufak tefek problemler var. Onu da Mehmet Keleş başkanımızın desteği ile aşarsak Düzce’nin kaderini değiştirecek bir yer. Üniversitenin bilgi birikimini sanayici ile birleştirmek istiyoruz. Türkiye’nin hatta dünyanın büyüklerinde gözümüz var. Camilerimiz 5 vakte erkeklere ve cumaya ait. Biz modern bir cami yaparak kadın ve çocukları da kucaklamak istiyoruz. Hristiyan, müsavi gibi her dinden öğrencilerde faydalanabilecek. Allah'a kavuşmak için kollarını açan herkese kucak açacak.”

 

 

HERKES KENDİNE YAKIŞTIĞI GİBİ DAVRANIR

 

 

Rektör Şerifoğlu’nu en çok terleten sorular siyaset ile ilgili olanlardı. “Siyasilerden yeterli desteği görüyor musunuz?” ve Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın “münafık rektör” açıklamalarının hatırlatıldığı Şerifoğlu’nun cevabı “Herkes kendine yakıştığı gibi davranır" oldu.

 

 

Şerifoğlu, “Bu zamana kadar hiçbir ilimiz yöneticisi için beyanatta bulunmadım. Yine de bulunmam. Hepsine kapımız açık. Kişisel olarak prensibim; herkes kendine yakıştığı gibi davrandığı düşünüyorum. Biz yükseköğretim kurumuna yakıştığı gibi davrandığımızı düşünüyorum.” dedi.

 

 

BURADA SİYASETİN ALASINI YAPIYORUZ

 

Milletvekili için adı geçen Şerifoğlu, siyasete de açık kapı bıraktı.

 

 

Şerifoğlu, “Biz aslında burada siyasetin alasını yapıyoruz. Siyaset, toplumsal sorunlara çözüm üretme platformudur. Kişisel sebeplerle yapılacak bir şey değil! Bu nedenle biz toplumsal sorunlara çözüm üreten alandayız zaten. Çok badireler atlatıyoruz. Düzce’de kamu görevi yapmak kolay değil. O yolculuktaki bütün zorlukları birkaç prensiple ve inanç gücü ile atlattım. Siz ne kadar plan yaparsanız yapın Allah’ın sizin için planları farklı olabilir. Biraz akışa bırakmak lazım. Uzun yıllardır siyasete girmeye reddeden biriyim ben burada “Değer üretiyorum” diyerek olmayacağını anlatmaya çalışıyorum. Siz birçok plan yaparsınız ama planlarınız tutmayabilir.” şekliden konuştu.

Haber; S.KAŞKIR