Dün akşam yapılan AK Parti Merkez İlçe teşkilatı toplantısına katılarak dikkat çeken açıklamalarda bulunan AK Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış'ın Japonya'yı örnek göstererek yaptığı açıklamalara bugün AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan'dan cevap geldi.

Arslan, açıklamalara şaşırdığını söyleyerek, “Milletvekilimiz Yaşar Yakış'ın benzetmesi Japonya ile ilgili olmuştur. Ama biz Japonya'da değil Türkiye'de yaşıyoruz. Hatta Düzce'de yaşıyoruz. Orada uygulananlar burada uygulanmıyor. Her ülkenin kendi prensipleri vardır. Bizde bu prensipler ölçüsünde hareket ediyoruz. Ülkemizde Japonya örneğine benzer bir uygulama yapıldığı görülmüş müdür.? Ben şahsen böyle bir uygulamayla karşılaşmadım.” şeklinde konuştu.

“Genel Merkez devam etmem konusunda birleşti.”

Mayıs ayında yapılacak İl Başkanlığı seçimleriyle ilgili de açıklamalarda bulunan Arslan, “Üç gün önce Genel Merkez'den parti İl teşkilatı, ilçe teşkilatları, İl Genel Meclisi üyeleri ve partinin diğer teşkilatlarıyla görüşmek için bir heyet geldi. Heyet, incelemelerin sonunda benim görevde kalmam noktasında birleşti. Benim görevime devam etmem için bir sorun olmadığı vurgulandı. İnşallah bende görevime devam edeceğim. Demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Seçim sürecinde karşıma rakip çıkması da çok doğaldır.” ifadelerini kullandı.