Depremden bu yana Düzce merkezde “bir set” ve “bir engel” gibi duran özellikle resmi dairelere ait enkaz yığını halindeki metruk binaların yıkılıp ortadan kaldırılamayışı “bürokrasi canavarını tekrar gündeme getirdi.Özel şahıslara ait binaların yıkımının hisse devirlerinde yaşanan sıkıntılardan kaynaklanmış olabileceği düşünülmesine rağmen “onarılamayacak derecede hasarlı resmi binalar” ın neden ortadan kaldırılamayışı değişik yorumlara neden oluyor

 

Oysa Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 12 Kasım. 2014 deprem yıldönümü öncesi 10 Kasım'da haber merkezimize yaptığı açıklamada “Altı bina için süreç başlattık. Mesela Atatürk Bulvarı üzerindeki eski yurt binası. Teknik şartlarını oluşturduk.İnşallah yıkacağız.“ demişti:

 

 

Başkan Keleş, açıklamasının devamında :”özel mülklere müdahale kolay değil Yasal müeyyideleri yerine getirip yıkmak lazım. Mesela İnönü parkının sonundaki binada her türlü usulsüzlük oluyor. Şehri tehdit eden unsurlar barınıyor. Buralar aynı zamanda kıymetli alanlar.” diyerek özel mülklere müdahalenin zor olduğunu ifade etmişti..

 

“İşte Başkan Keleş'in 'yıkacağız' dediği binalardan biri olan Atatürk Bulvarı'ndaki Kredi Yurtlar Kurumu'na ait hasarlı yurt binası..

 

Resmi kurumlara ait binalar bu şekilde “bürokrasi canavarı” engeliyle cedelleşirken özel şahıslara ait binaların konumu ve durumu şahısların insafına kalmışa benziyor. Düzce'de uyuşturucu kullananların mekanı haline gelmiş hem resmi hem özel şahıslara ait binalar bir an önce ortadan kaldırılmayı bekliyor.

Haber; E.TAYHAN