Türk Büro-Sen Düzce Şube Başkanı Temel Kırali, hükümetin “ben yaptım oldu" mantığı ile hazırladığı kanunların çözüm yerine sorun ürettiğini öne sürerek, hükümet tarafından çıkartılan 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile mevcut problemlerin üzerine yenilerinin eklendiğini söyledi.
Kırali, “Bildiğiniz üzere yığınla sorunları bulunan, bugüne kadar çözüm noktasında herhangi bir girişimde bulunmayan, sorun çözme makamı ve mevkiinde bulunduğu halde bir türlü harekete geçmeyen SGK yönetiminin bu umursamazlığının yanında, bir de hükümet tarafından çıkartılan 666 sayılı KHK mevcut problemlerin üzerine yenilerini eklemiştir. Her zaman dile getirdiğimiz gibi, "ben yaptım oldu" mantığı ile hazırlanan kanunlar, kararnameler ve yönetmelikler çözüm üretmek yerine, sorun üretmektedir. Bir de Kanun Hükmünde Kararnameler var ki; sormayın gitsin.665 Sayılı KHK çıkartılıyor. Kamu çalışanlarına bazı haklar veriliyor ama bir gün sonra çıkartılan 666 Sayılı KHK ile bu haklar geri alınıyor.” Dedi.
“SGK çalışanlarının insanüstü mesaisi yok sayılmıştır”
SGK il müdürlüğünün depremden kalma prefabrik binada hizmet verdiğini anımsatan Kırali, kısıtlı imkânlarla hizmet vermeye çalışan SGK çalışanlarının yok sayıldığını öne sürdü.
Kırali, “Düzce nüfusunun tamamına hizmet vermekle yükümlü olan SGK İl Müdürlüğü, tüm bu hizmetleri koridorlarına labirent gibi odalar yapılan bir binada ve kısıtlı personel sayısı ile eksiksiz vermekte, iş yoğunluğunun ötesinde, ürettiği hizmetin ağır riskini de taşımaktadır. 1999 Depremi sonrasında çevre illerde SGK İl Müdürlüğü binaları yapılıp, SGK personelleri nezih bir ortamda hizmet verirken, Düzce depremin ardından 12 yıl geçmesine rağmen hala yeni binasına kavuşamamıştır. Doğumundan ölümüne kadar yaşamın her aşamasında insanlarımıza hizmet vermekte olan SGK çalışanlarının bu insanüstü mesaisi yok sayılmıştır.” Diye konuştu.
Eski SGK yönetimini eleştiren Kırali, SGK çalışanları arasında ayrım yapıldığını öne sürerek Yeni göreve gelen Fatih Acar’dan kurum çalışanları arasındaki ayrımcılığa son verilmesi istedi ve yeni yönetimden taleplerini şu şekilde sıraladı:

“Geçmiş yönetimin yasaları arkadan dolanarak yaptığı Merkez Müdürlüğü ve İl Müdür Yardımcıları atamalarını iptal edin. Görevlendirmelere son verin. Merkez Müdürlüğü ve Merkez Müdür Yardımcılığı sınavlarını bir an önce açın. Tüm teşkilatınızın yöneticilerini uyararak sendikal ayrım yapmalarının önüne geçin. Vaktiyle görevi kötüye kullananlar hakkında açılan ve yarıda bıraktırılan soruşturmaları sonlandırın. Hukuk tanımazlığı ve ayrımcılığı kendisine kirli bir yol olarak seçen bir kısım İl Müdürleri ve yöneticilerine haddini bildirin. Aksi halde Türk Büro-Sen olarak, yapılan zulmün, kayırmacılığın hesabını sormak için asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da yaşayacağımız tüm güzellikleri de, olumsuzlukları da yılmadan, usanmadan ifşa edeceğimizi bilin.”

Haber; S. KAŞKIR