Düzce’de fabrikaların ne tür bir işçi çalıştırmak istediğinin araştırılması için Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Ticaret Sanayi Odası ve İşkur il Müdürlüğü tarafından “Düzce İşgücü Piyasa Analizi” adı altında bir araştırma yapılması için bugün bir toplantı düzenlendi. Konu ile ilgili yapılan toplantıda konuşan Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük, Düzce’nin orta ölçekli bir sanayi kenti olduğunu ifade ederek, fabrikalar vasıflı eleman bulmakta güçlük çekiyor. Her gün de bize iş arayan birçok kişi başvuruyor. Burada bir yanlışlık var.” ifadelerini kullandı.

Düzce, orta ölçekli bir sanayi kenti. Her evde asgari ücretli de olsa çalışanlar var. Eve her ay maaş giriyor.61.000 sigortalı var. Bu çalışanların sağlık hizmetlerinden yararlandığını gösterir. Bankamatiğe her ay para yatıyor. Şehir merkezine bakarsak hafta sonları bilhassa hareketli. Düzce’de belli başlı fabrikalarımız var ve bu fabrikalarda çalışacak elemana ihtiyaç var. Fabrikalar vasıflı eleman bulamaktan yakınıyor. Aileler çocukları üniversiteden mezun olduğunda belediye başkanlarına ya da önemli kişilere iş başvurusunda bulunuyor. Bizim bu projedeki amacımız fabrikaları ve iş arayanları bir araya getirmek. İş edindirme kursları açtık. Ama talep olmadı. İş arayanlar fabrikalarda asgari ücretle çalışmaya başlayacaklar. Asgari ücretle başlamak öyle devam etmek değildir. Fabrikalara gidip bir anket yapacağız iş talepleri nelerdir nasıl elemanlara ihtiyaç vardır.”

Daha sonra konuşan İş Kur İl Müdürü Yusuf Uzun, işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması için böyle bir proje hat-yata geçirmek istediklerini ve amaçlarının yerel kalkınmaya katkı sağlamak olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından proje ile ilgili slayt gösterisi izlendi.

Haber; A. N. KAYA