Vali Adnan Yılmaz, 17 Ağustos Marmara Depremi mesajında aradan yıllar geçse de acıların hala taze olduğunu hatırlatarak kaybedilenlerin hiçbir zaman unutulmadığını unutulmayacağını vurguladı. Bundan sonra devlet ve toplum olarak hep birlikte hereket etmenin önemine dikkat çeken Vali Yılmaz, "Herkesin, geçmişteki acı tecrübeleri unutmadan, üzerine düşeni yerine getireceğinden eminim en büyük sorumluluğumuz, yaşanan bu felaketlerden ders çıkarmaktır. Depreme karşı hazırlıklı bir toplum haline gelebilmek için daha hızlı hareket edilmesi zorunludur. Hazırlanan Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı'nın bu bakımdan önemli bir belge olduğunu belirtmek isterim."ifadelerine yer verdi.

"Deprem her an olabilir"diyen Vali Yılmaz, "Deprem her an olabilir. Kayıp vermemenin can vermemenin anahtarı, depreme dayanıklı yapıların imal edilmesidir. ”Deprem Öldürmez Bina Öldürür” sözünü asla unutmayalım. Afetler sonrası yara sarmak değil, afetler oluşmadan önce gerekli önleyici tedbirlerin alınması büyük önem arz etmektedir. Can kayıpları, imar planına aykırı kaçak ve ruhsatsız yapılardan kaynaklanmaktadır. Güzel İlimizin , bir daha böyle felaketlerle karşılaşmamasını temenni ediyorum. Depremde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, yakınlarına bir kez daha başsağlığı ve sabırlar diliyor, acılarını paylaşıyorum.''dedi.

Büyük dersler çıkarılmalı

17 Ağustos 1999 depremini değerlendiren Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, ise ‘Depremi unutmadan ama yarına da umutla bakarak geleceği düşünmeliyiz’ dedi.

Depreme karşı hazırlıklı olmanın ve bilimsel çalışmaları önemsemenin ve uygulamanın önemine vurgu yapan Başkan Bayram’ın mesajında “ Deprem sonrasında Düzce’de fiziksel değişimlere ve yıkımlara karşın yeniden yapılanmaya yönelik çok ciddi adımlar atıldı. Düzce genelinde belediyemiz bünyesinde de çalışmalar yapılmakta projeler üretilmektedir. Bunun için de belediyemiz tarafından bir şehir standardı oluşturulmuştur. Bu yöndeki en temel anlayışımız alt yapısı ve üst yapısı tamamlanmış kentimizde ayrıca toplumsal gelişim programı ile plan ve projeleri hayata geçirmektir. Bu anlayışımızı tüm mahallelerimiz için düşünüyoruz. Düzce gelişmeyi hak etti ve hızla da gelişiyor. Bir daha bu büyük acıları yaşamamamız için yaşadıklarımızı unutmadan bilimin gösterdiği yolda önceden alacağımız tedbirlerle sağlıklı yaşam mekânları oluşturmamız dileğiyle kaybettiklerimize bir kez daha Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz” dedi.

 

Haber: S. KAŞKIR