Teşvik yasasının Düzce’ye gelmesinin ardından canlanan Düzce ekonomisi ile ilgili açıklamalar yapan Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük, Düzce’de teşvikle birlikte sanayinin iyice geliştiğini ve artık sanayicileri tanıyamaz hale geldiklerini vurguladı. 9 yıldır Düzce’de teşvikin olduğunu ve 2012 yılında teşvikin biteceğini ifade eden Büyük, teşvik uzar deme hakkının olmadığını ve uzadığı takdirde Düzce’ye bir kez daha artı sağlayacağını ifade etti.

“Teşvikle birlikte Düzce’ye birçok sanayici geldi. 100lerce sanayici geldi ve artık sanayicileri tanıyamaz hale geldik. O kadar sanayici oldu ki ipin ucunu kaçırdık. Bugün Düzce’de 200 milyon dolarlık yatırım yapan firmalar var. 8-9 yıldan beri teşvik var. Teşvik 2012 yılına kadar devam edecek ben teşvik uzar deme yetkisine sahip değilim. Ama uzarsa artı kazandırır.”

Daha sonra ekonomik durum ile ilgili bilgiler veren Büyük, gün geçtikçe yatırımların arttığını ve Düzce’de sigortalı çalışanların sayısının 59 bin 500 civarında olduğunu belirtti. Her şeyin toz pembe olmadığının da altını çizen Büyük, Türkiye’nin en pahalı akaryakıtı kullandığını ve Düzce’de teşviğin buna can simidi olduğunun belirtti.

Haber; R. BAL