Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başaknı Metin Büyük ilimize yatırımlaran halen devam ettiğini ve geçen yıl Ocak ayında 27 firma bu yıl aynı dönemde 28 firma faliyete geçtiğini belirterek ilimizde büyük bir sorun yok dedi.
Büyük: “ Odalar birliğinin her ay yayınladığı bilgilere göre Ocak 2010 istatistiklerinde Düzce'de 28 firma faaliyete girmiş. 2009 Ocak ayında ise 27 firma faaliyete girmiş. Yani ekonomik kriz ile ilgili her hangi bir sorun söz konusu değil. Bolu ile kıyaslama yapacak olursak 2010 Ocak ayında Bolu'da 23 firma faaliyete girmiş bulunuyor.
Kaynaşlı'dan başlayıp Gümüşova'ya kadar D-100 karayolu üzerinde bulunan firmaların ruhsatlarının olmadığı için sürekli duyurularda bulunduk. Açıklamalar yaptık. Gazetelere, televizyonlara, radyolara ilanlar verdik. Fakat bu ilanları açıklamaları fabrika sahiplerimiz duymadı herhalde. 6 tane firma gelip bize başvuruda bulundular. Artık bu konu ile ilgili olarak duyuru yapmayacağız. Bu konuyu rafa kaldıracağız dedi.
Düzce'nin muhtelif yerlerinde, Organizas sanayi bölgesinde bazı iş adamları halen yer arıyorlar. Son 10 gün içerisinde bir çok iş adamı Düzce'mize yatırım yapmak istediklerini bildirdiler. Geçtiğimiz günlerde ise açıklamalar da bulunduğumuz büyük bir firma Düzce'ye yatırımını gerçekleştiriyor. Türkiye'nin en büyük marketler zincirlerinden biri olan BİM mağzaları Düzce'ye bölgesel depo açacak. Bölge deposu için çalışmaları başlattılar. Şu anda bildiğim kadarı ile 16,000 metre karelik alana güzel bir depo inşaatına tüm hızı ile devam ediyorlar. Kızılay'ın lojistik merkezi kadar büyük bir alana sahip olacak. Çevre illere de bu depodan mal gönderimleri yapılacak.
Krizin etkilerinin birden bire yok olmas gibi bir sorun olması imkansızdır. Piyasalar açıktır. Kazanan kazanır, kaybeden kaybeder. Bugün burada ben iyi iş yapmış olabilirim. Fakat karşıdaki esnaf arkadaşım iyi bir gün geçirmemişte olabilir. Bu yüzden ekonomik krizin halen bittiğini düşünmüyorum. Türkiye'nin en büyük firmaları bir iflasın eşiğine gelip iflas ediyorlar. Batan-Çıkan olacaktır. Fakat Düzce'de halen öyle büyük bir iflas Ya da toplu iş çıkarma olmadı. İnşaallah'da olmazda” şeklinde konuştu.