“Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” ile ilgili olarak yapılacak çalışmaları planlamak amacıyla Vali Yardımcısı Muammer Aksoy’un başkanlığında TMO Akçakoca Şube Müdürü İbrahim Ağmil ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kaba’nın katılımı ile bir toplantı gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda ekmek israfının önlenmesi konusunda halkta bir farkındalık yaratmak ve konuyu kamuoyunun gündeminde canlı tutmak için yürütülecek çalışmalar ele alındı.
Vali Yardımcısı Muammer Aksoy, ülkemizde ekmek tüketiminde büyük boyutta israfın olduğunu ve bunun araştırmalarla açıkça ortaya konmuş bulunduğunu, bu boyutta bir israf karşısında duyarsız kalınamayacağını ve mutlaka önlem alınması gerektiğini söyledi.
Toplum kültürümüzde ve inancımızda israfın hoş karşılanmadığını vurgulayan Aksoy, ekmek tüketimi konusundaki israftan başlayarak tüm tüketim alanlarında israftan kaçınılması gerektiğini belirtti. Aksoy, “ekmeği alın teri ve veli nimeti sayan, ekmeğini taştan çıkarmayı bilen, ömür boyu ekmek kavgası veren” bir kültürün mensupları olarak herkesin, ekmek tüketiminde daha duyarlı olması, ihtiyaçtan fazla ekmek almaması, artan ekmekleri çöpe atmak yerine farklı yollarla değerlendirmesi gerektiği konusunda bir dizi çalışma planladık. Bu çalışmalar sonucunda ekmek israfının önlenmesi konusunda önemli mesafeler kat etmeyi umuyoruz.” Dedi.

Haber: H. İŞCAN