Düzce Üniversitesi Medeni Hayat Eğitim ve Bilim Topluluğu tarafından düzenlenen “Din ve Bilim İlişkisi“ konulu program, Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Muhteşem dengeye dikkat çekti

Programın davetli konuşmacısı Dr. Enis Doko, evrenin oluşumundaki sırları katılımcılarla paylaşarak din ve bilim ilişkisiyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Evrenin oluşumunda mükemmel bir matematiksel yapının olduğunu dile getiren Dr. Enis Doko, bu ince ve mükemmel yapıdaki bir saç teli kadar değişimin dahi evrendeki yaşamı bitireceğini ifade ederek, muhteşem dengeye dikkat çekti.

Tesadüfen oluştuğu görüşünü savunanlar var”

Dr. Enis Doko, evrenin bir düzen içerisinde oluşmasına ve mükemmel bir işleyişine rağmen bazı bilim insanlarının, evrenin tesadüfen büyük bir patlama sonucu oluştuğu görüşünü savunduklarını söyledi. Diğer bilim insanlarına göre ise bu patlamada evrenin bir yaratıcısı olduğu ve yaratıcının kendi iradesini yansıtarak bu patlamayı gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.

Her denklemin doğada karşılığı bulunuyor”

Matematikçilerin geliştirdiği her programın ya da denklemin doğada karşılığının olduğundan söz eden davetli konuşmacı, evrendeki dengeyi sağlayan yasalar ile ilgili düşüncelerini dile getirdi. Evrenin keşfedilebilir ve teknoloji üretmeye uygun olduğunu da belirten Dr. Enis Doko, konuşmasının sonunda katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Program, Medeni Hayat Eğitim ve Bilim Topluluğu Danışmanı Prof. Dr. Şükrü Öksüz tarafından Dr. Enis Doko’ya teşekkür belgesi takdim edilmesinin ardından sona erdi.