Yerel seçimler öncesinde Ticaret ve Sanayi Odası'nda da seçim heyecanı yaşanacak. TSO Seçimleri'nin 17 Ocak 2009 Cumartesi günü 18 Temmuz Spor Salonu'nda yapılacağını hatırlatan TSO Başkanı Metin Büyük, seçimlerin 8 meslek grubu altında gerçekleştireceğini belirtti. Seçimlerde 2850 üyenin 8 grup altında oy kullanacağını kaydeden Büyük, üyelerin TSO'ya sahip çıkmasını ve seçimlerde kimsenin şikayet etme hakkı olmaması gerektiğini ifade etti.

"Düzce bir çok büyük firmanın rağbet ettiği bir il."

TSO Seçimleri'nin Düzce'nin 4 yılına hitap edeceğini vurgulayan Büyük, “ Bu 4 yıl Düzce'nin geleceği ile bağlantılıdır. Düzce, bir çok büyük firmanın rağbet ettiği bir ildir. 5-10 tane değil Avrupa ölçekli yüzlerce büyük firmamız var.” şeklinde konuştu.

"Benim tekrar aday olmam için meclis üyesi olarak seçilmem gerekiyor."

Seçimlere 6. meslek grubundan gireceğini söyleyen Büyük, “ Benim TSO Yönetim Kurulu Başkanlığı'na tekrar aday olabilmem için 6. gruptan meclis üyesi olarak seçilmem gerekiyor. Yönetim kurulu başkanlığına aday olmak isteyenler ilk önce kendi gruplarından meclis üyesi seçilmeli” dedi.

"Kadere inanan bir kişiyim."

TSO Başkanlığı'na tekrar aday olmak istediğini ifade eden Büyük, seçimleri kazanabileceğinizi düşünüyor musunuz sorusu üzerine, “ Kadere inanan bir kişiyim. Tekrar aday olmak konusunda tabii ki üyelerimiz ile görüş alış verişinde bulunuyorum. Seçime katılacak adaylar arasında en rahat konumda olan benim. Çünkü kapısını çalamadığım, çayını içemediğim esnaf yok. Yani içim rahat.” diyerek seçilememe kaygısının olmadığına dikkat çekti.

"Bazı isimlerde ön plana çıkmaya başladı:"

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'na aday olması muhtemel isimler hakkında da bilgiler veren Büyük, “ TSO üyelerine yaptığım ziyaretlerde Şaban Yılmaz, Nusret Özsoy ve Ümit Özmen isimleri ön plana çıkıyor. Üyelerimizin başkanlık için en doğru adayı seçeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılacak TSO seçimlerinde 8 grup bulunuyor. 1. grup; Finans-Danışmanlık-Sigorta, 2. grup; İnşaat-Hafriyat İşleri, 3. grup; Orman Ürünleri, 4. Grup; Metal-Kimya-İlaç, 5. grup; Beyaz Eşya Perakende, 6. grup; Motorlu Kara Taşıtları, 7. grup; Tekstil-Giyim ve 8. grup; Tarım-Ormancılık'tan oluşuyor. 8 gruptan 3'er meclis üyesi olmak üzere toplam 24 meclis üyesi seçilecek.