Yazı TSO’dan fakslanmıştı
OSB’de faaliyet gösteren sanayiciler tarafından 17 Şubat 2013 tarihinde Ticaret ve Sanayi Odasına gönderildiği iddia edilen bir yazı aynı tarihte odanın faksından bazı basın kuruluşlarına geçilmişti. Yazının içeriğinde, Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan, Düzcespor, Beyköy Belediyespor ve OSB çevresindeki köyler hakkında sanayicilerin ağzından iddialarda bulunulmuştu.
Yazı için ilk tepki Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan’dan gelmiş, Tayhan, birkaç basın kurumuna fakslanan bu yazının TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Meclis başkanının haberi ve izni olmadan fakslandığı gerekçesi ile TSO’dan cevap beklediğini belirtmişti.
İkinci bir açıklama OSB Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yirmibeşoğlu’ndan geldi. Yirmibeşoğlu sanayiciler adına açıklama yaparak, etik olmayan böylesi bir yazının sanayicilerle ilgisi olmadığını kesin bir dille ifade etmişti.
Mecliste tartışmalara yol açtı
Dün akşam toplanan Ticaret ve Sanayi Odası meclis toplantısında, odanın resmi evrakındaki bu yazının bazı basına fakslanması eylemi gündeme getirildi. Tartışmalara yol açan görüşmeler sonrasında yazıyı basına kimin faksladığı ortaya çıkarken, meclis başkanı Nusret Özsoy bugün yazılı bir basın açıklaması yaptı. Özsoy, bu olayda TSO’nun adının geçmesinden duyduğu rahatsızlık ve üzüntüyü dile getirdi.
Özsoy, “ 27.02.2013 tarihli Ticaret ve Sanayi Odası meclis Toplantısında, geçtiğimiz günlerde Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan hakkında ,ithamlarda bulunan imzasız olarak odamıza gelen ihbar mektubu, odamız sekretaryası tarafından kayıt altına alınmış, kayıt numarası ile odanın resmi evrakı niteliği kazanan bir imzasız mektubu basına odamız faksından gönderilmesi konusu uzun uzun tartışılmıştır.
Meclis Üyesi Mehmet İbrahimoğlu bu faksı basına izinsiz kendisinin çektiğini kabul etmiştir. Meclis üyesi arkadaşlarım ile birlikte bunun yanlış olduğu kendisine ifade edilmiş ve kınanmıştır. Kendisinin ilgili kurumdan ve şahıstan özür dilemesi istenmiştir.
Başkanlığıma veya odamıza gelen asıllı, asılsız her hangi bir mektubun veya evrakın, izinsiz olarak, kendi aralarındaki husumet veya rekabeti odamız üzerinden yürüterek basınla paylaşması beni de ziyadesiyle üzmüştür. Bir çok meclis üyemizin tepkisine neden olan bu eylemden ötürü, meclis üyemiz Ümit Özmen de tepki göstererek istifasını vermiştir. İstifası kabul edilmemiş ancak Sayın Ümit Özmen istifada ısrarcı olmuştur.
Böyle bir müessif olayın odamızda yaşanmasından dolayı meclis üyesi arkadaşlarım adına üzüntülerimi ifade ediyor, saygılar sunuyorum.” Dedi. 

Haber: H. İŞCAN