Büyük 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104.yılı olması dolayısıyla Düzce’de bir anma programı düzenlendi.

Düzce Şehitliği’nde başlayan törene, Düzce Valisi Dr.Zülkif Dağlı, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Düzce Baro Başkanı Azade Ay, Adalet Komisyon Başkanı Ferhan Acar, Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, CHP İl Başkanı İlhan Duru, İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, kurum müdürleri, stk temsilcileri ve gaziler katıldı.





Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda şehitlerimiz için saygı atışı yapıldı.



Daha sonra Şehitlik Anıtı’na sırasıyla valilik, belediye ve Gaziler Derneği çelenkleri bırakıldı.





Vali Zülkif Dağlı'nın günün anlamına ilişkin duygularını Şehitlik Defteri'ne yazarak imzalamasının ardından tören, şehitlerimizin ruhuna okunan Kur'an-ı Kerim ve dualarla devam etti. Vatan uğruna canlarını feda eden kahramanlarımızın kabirlerine karanfil bırakılarak, dua edilmesi ile buradaki tören sona erdi. 



Kültür Merkezi’nde görkemli anma

8 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı, Şehitlik'teki törenin ardından Düzce Belediyesi Kültür Merkezi'nde devam etti. Arsal Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programa hem protokol hem de öğrenciler ile velileri yoğun ilgi gösterdi.



Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan 18 Mart programında İsmet Paşa Ortaokulu öğrencisi tarafından  “Dur Yolcu!” şiirini okundu. Ardından Çanakkale Zaferi’nin destansı hikayesi anlatıldı.



Hemen sonrasında ise 104 yıl önce kazanılan büyük zafer ve Çanakkale Ruhu düzenlenen program kapsamında en güzel şekilde öğrenciler tarafından izleyicilere aktarıldı
.



Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ