Zafer Destanı 30 Ağustos mesajları
 
30 Ağustos’u bir ‘Zafer Destanı’ olarak niteleyen Başkan İsmail Bayram mesajında şu görüşlere yer verdi. :
 
“30 Ağustos 1922 tarihi, Türk ulusunu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı; kadınıyla çocuğuyla, ordusuyla topyekûn verdiği bir savaşın ve ulusal benliğini kurtardığı ve Zafer Destanı’nın yazıldığı gündür. Bu mutlu günde, zaferi bize yaşatan Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman Türk Ordusu’na şükran ve minnetlerimizi sunarken, ulusumuza da Zafer Bayramı kutlu olsun”
 
Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu
 
Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kaşıkoğlu mesajında, Türk milletinin tarihin her döneminde bağımsızlığını, özgürlüğünü ve canından aziz bildiği vatanını korumak uğrunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığını belirterek, bu anlayış, irade ve kararlılığın, milletin girdiği her mücadeleden muzaffer olarak çıkmasını sağladığını ifade etti.
 
 CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu
 
CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu ise mesajında Türk milletinin kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders verdiğini söyledi.
 
Dayanma, direnme ve mücadele...
 
DSP Düzce İl Başkanı Şükrü Kılıçoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Kılıçoğlu mesajında, “30 Ağustos; ateşi ve ihaneti gören Türk ulusunun bu topraklarda yaşama inanç ve kararlılığını göstren dayanma, direnme ve mücadele gücünün sonucudur. Atatrük'ün başkomutanlığını yaptığı ordumuz, 26 Ağustos 1922'de yaptığı Büyük Taarruz sonucunda 30 Ağustos'ta düşmanı çember altına almış taaruzu zafer ile sonuçlandırmıştır. Bunun ardından 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla yurdumuz düşmandan temizlenmiştir. Bu zafer Türk Millite'nin emperyalist devletlere başkaldırışının doruk noktasıdır.”ifadelerini kullandı.
 
Taviz Verilmeyecek
 
Harp Malulü Gaziler Şehit dul ve yetimler Derneği Düzce Şubesi Başkanı Ayhan Metin ise tarihinde büyük zaferler kazanan bu asil millet ve onun bağrından çıkmış türk silahlı kuvvetleri, milletimizi tehdit eden ve ipleri dışarıdan yönetilen hainlere asla taviz verilmeyeceğini dile getirdi.