Türk Pop Müziğinin mimarlarından Erol Büyükburç bugün Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram’ı ziyaret etti. Ziyaretin amacının Büyükburç’un çekmek istediği klibin Düzce’de olduğu öğrenildi. Ziyaret ile ilgili konuşan sanatçı Büyükburç, Yunus Emre’nin ilahilerinden bir klip çekmek için Düzce’de yer aradıklarını ve bu sayede Belediye Başkanı İsmail Bayram’dan da fikir almak istediklerini ifade etti. Sözlerine bir anısı ile başlayan Büyükburç, pop müziği yaparken neden musiki tarzda bir klip çekmek istediğini de anlattı.

“Anneannem eskiden namazlardan sonra Yunus Emre ilahileri dinlerdi. İkinci kata çıkan ahşap bir merdiven vardı.Kenarında otururken bakardım anneannem ağlardı.Hiç unutmuyorum çok duyguluydu sesi.Çok derinlikli bir söyleme üslubu vardı.Onu dinlerdim.O kadar derinime etki yapmış ki, bir gün bir ramazan programında Cihan Ünal televizyonda, Yunus Emre şiirleri okuyor.Ben de koltuğa dikkatli oturdum.Dinliyim dedim.Dinlerken içimde bir şey uçar gibi oldu. Kelam sırrının ortamına mı girdim dedim inanılmaz bir biçimde hoş bir duygu.Sanki bir güç geldi bana ,sanki bunları bestele der gibi.Uyndım o hayalden.Eşime teybimi, gitarımı ve Yunus Emre ontolojisini getirmesini söyledim.Başladım arka arkaya besteledim ama farkındalıkla değil.Kendimden geçmiş vaziyetteyim.Parçalar bitti sayısını saptayamadım.Bir anda bu kadar çok bestenin deolması raslantı değildi.27 tane olmuş.Dinlediğimizde anladık.Aranjörüm vardı o zaman benim Tuğrul Karataş,ona götürdüm "bunları bir aranje etmeye çalış."dedim,"sen mi yaptın bunları,bunlar çok başk olmuş,pahabiçilmez eser" dedi.12 tanesini yapmaya karar verdik.“

Daha sonra konuşan Büyükburç’un menejeri Osman Nuri Yazıcı, neden Düzce’yi seçtikleri konusunda bilgiler verdi.

“Yaklaşık 20 sene kadar önce Yunus Emre ilahilerini çok güzel bir bir normda bestelemiş. Ben de bunu görünce hayretler içine düştüm. Bir de yeni sanatçılara baktığımda hep popüler anlamda bir şeyler üretiliyor ama, belediyenin festivallerde çıkardığı sanatçılar dahil hep birbirlerinin kopyaları. Fakat bu insanların incelenmesi gerektiğin,zaman zaman onlara yer verilmesini,ne diyor diye dinlenmesi gerektiğini düşünüyorum.Başkanımızla da feshanede tanışmıştık. Elinde de çok güzel Düzce'nin broşürleri vardı.Yunus Emreilahisini dinleyince Erol Abi'ye götürdüm.Erol Abi bu klibi çekeceksek İstanbul'a yakın Düzce'de yapalım istedik.O manada Başkanın ir kısa vaktini almaya,bu konuyu izah etmeye geldik.Geliş amacımız tamamen budur.Düzce'deki o yeşillikle o klibin örtüşme süreci çok önemli.Başta TRT olmak üzere tam rotasyonlu klip çevrilecek.“

Büyükburç’un ziyaretinden duyduğu memenuniyeti dile getiren Başkan Bayram da Büyükburç’un Düzce’de yapacağı çalışmanın Düzce’nin tanıtımı açısından önemli olduğunu dile getirdi.

“Kendilerinin de ifade ettiği gibi burda bir klip çekimiyle ilgili çalışmayapmak istiyorlar. Bu konuda kendileriyle bir görüşme yapacağız. Erol Büyükburç'u tanımayan yok. Sizin de söylediğiniz gibi Türk Popunun mimarı. Uzun yıllar ekranlarda izlediğimiz bir şahsiyet, sevdiğimiz bir şahsiyet. Bugün de müziği biraz daha farklı kullanarak farklı bir kulvarda hizmet vermeye devam ediyor. Anlıyoruz ki Erol Büyükburç yaşadıkça bu topluma sanatsal açıdan hizmete devam edecek. İnşallah burada yapacağınız çalışma da hem Düzce'nin tanıtımı açısından sizin planladığınız doğrultuda iyi sonuçlar verir.

Haber; A. N. KAYA