Bugün Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram’ı ziyaret eden ünlü sinema ve ses sanatçısı Erol Büyükburç, Düzce ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ziyarette konuşan Büyükburç, Düzce’nin çok enteresan ve büyümeye çok müsait bir olduğu ifade etti. “Doğa buraya gerçekten lütfunu esirgememiş” ifadelerini kullanan Büyükburç, Başkan Bayram’a seslenerek kentlerin özelliğine uygun binaların yapılması gerektiğini ve bunun kontrolünün yapılması gerektiğini ifade etti.

“Düzce çok enteresan, büyümeye çok müsait bir zemini var. Kentsel olarak coğrafyası itibariyle. Tabi Düzce'nin en büyük avantajı çevre ve dağların yeşili ve bunun temiz havası, burada gerçekten doğa üstünlüğü var. Doğa buraya gerçekten lütfunu esirgememiş. Kentsel büyümeye gelince. Benim başkandan bir ricam olabilir ancak. Kentlerin özelliğine uygun binalar yapılsın. Bu rant meselesi binaların çeşitlenişine, göz açısından gözümüzü zorlayan kötü gidişler oluyor. Bunu lütfen kontrol edin. Belki yönetmelik yönünden bilmiyorum belki böyle afaki bir konuşma gibi oldu ama, buna dikkat etmek lazım. Kentin bütün özelliği oradaki yeni binaların o kentle örtüşmesi, o kente yakışması ya da mimari yönden daha incelenmiş daha iyi bir mimari boyuta çekilmesi. Bunu istiyorum. Kent daha gelişme adımlarını atarken o adımların doğru atılmasını düşünen adamım.”

Haber; R. BAL