“Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması” projesi kapsamında şehir eşleşmesi programı çerçevesinde, Eko-Turizm, Kent Markalaşması ve kent planlaması konularında görüşmelerinde bulunmak üzere Hırvatistan’ın Ankara Büyük Elçisi Diazen Hrastic, Dubrovnik Belediye Başkan Yardımcısı Zejlko Raguz, Tarım İşleri Genel Müdürü Mia Hrnic’ten oluşan heyet, Düzce Valisi Ali İhsan Su’yu makamında ziyaret etti. Ziyarette AB Bakanlığı Temsilcisi Hasan Engelkıran, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanı Ayhan Nuri Yılmaz da hazır bulundular.


Ziyaret Büyükelçi Sayın Diazen Hrastic’in Valilik şeref defterini imzalaması ile başlayıp Valilik makamında yapılan açıklamalarla devam etti.


BÜYÜK İŞLER YAPMAMIZA


Düzce Valisi Ali İhsan Su, heyete hoş geldiniz diyerek konuşmasında; heyeti Düzce’de misafir etmekten büyük mutluluk duyduğumu ifade etti.


Vali SU, “Biz Dubrovnik’i gezmekten sizinle orada tanışmaktan çok memnun kaldık. Aynı zamanda misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bizlerde bugün kendilerini burada ağırlamaktan misafir etmekten büyük mutluluk duyacağız. Düzce ile Dubrovnik arasında beraber büyük işler başarabilirsek, öğrencilerimizin halklarımızın hem de bizim birbirimizi tanımamız gelecekte çok büyük işler yapmamıza vesile olacaktır. Tekrar kendilerine hoş geldiniz diyorum.” İfadelerinde bulundu.

ORTAKLIKLARA ÖNEM VERİYORUZ


Hırvatistan’ın Ankara Büyük Elçisi Diazen Hrastic konuşmasında; turizm anlamında işbirliği yapacaklarını söyledi.

Hrastic, “Düzce de bulunmak benim için de büyük bir zevk. Türkiye ve Hırvatistan arasında çok eskiye dayanan bir bağ olduğunu söyleyerek konuya başlamak istiyorum. Dünya tarafından sevilen Dubrovnik aynı zamanda Türkler tarafından da sevilen bir yer olduğunu biliyoruz. Sayın Başbakanımız pek çok defa Kaleiçi denilen Palasta bulunmuştur, şehrimizi ülkemizi ziyaret etmiştir. Ülkeler arasındaki bağlantılar sadece politik bağlantılar değil aynı zamanda üst düzeyde ilişkileri de gerektirir. Bu aynı zamanda ekonomik ortaklık, belediyeler arasındaki ortaklıklar ve insanlar arasındaki ortaklıklar bu projelerle üst seviyeye taşınabilir. Osmanlı döneminde Dubrovnik önemli bir yere sahipti. Dubrovnik dışında da Hırvatistan’da Osmanlıdan kalan kültürel tarihi miraslarımız var. Biz bunları yalnız Osmanlı mirası olarak değil, kendi mirasımız olarak da görmekteyiz. Hırvatistan, Nato ve Avrupa Birliği üyesi bir ülke bu noktada ortaklıklara çok büyük önem veriyoruz.” Dedi.


Dubrovnik Belediye Başkan Yardımcısı Zejlko Raguz Dubrovnik’i tanıtarak, turizm konusunda işbirliği yapabileceklerini belirtti. Vali Ali İhsan Su ziyaretin anısına Hırvatistan’ın Ankara Büyük Elçisi Diazen Hrastic’e ebru tablo hediye etti. Ziyaret Vali Ali İhsan Su’nun Büyük Elçi ve heyeti uğurlaması ile sona erdi.

 

 

 

 

Haber: S. Kaşkır