Güney Kore Büyük Elçisi Jae-Hyun BAE bugün bir dizi temaslarda bulunmak için Düzce’ye geldi. İlk olarak DÜSİAD’ı ziyaret eden BAE, buradaki yaptığı konuşmasında Türkiye ile Güney Kore arasındaki ilişkilerin ne kadar güçlü olduğunun vurgusunu yaptı. DÜSİAD’da gerçekleştirilen toplantıya Düzce Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır, Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı ver iş adamları katıldı.

Büyük Elçi BAE Düzce’ye ilk kez geldiğini ve Düzceli iş adamlarını Güney Kore’de ağırlamaktan mutluluk duyacağını bildirdi.

Daha sonra konuşan DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır, Güney Kore’nin tarihi itibariyle Türkiye ile arasında kan bağı bulunduğunu vurguladı. Bu yüzden, Güney Kore ile olan ilişkilerde her zaman iyi sonuçlar çıktığını ve bundan sonrada iyi ilişkilerin çıkacağına inandığını vurguladı.



Konuşmaların ardından toplu fotoğraf çektirildi. Daha sonra Büyükelçi Jae-Hyun BAE, Milletvekili Yaşar Yakış ve beraberindeki heyet Vali Vasip Şahin’i ziyaret etti.

Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Vali Şahin, geçmişe dayanmış bağların olduğunu bir ülkenin Büyükelçisini ağırlamaktan gurur duyduğunu dile getirdi.

Görüşme daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Haber; R. BAL