Düzce Valiliği’nde gerçekleştirilen programda, öğrencisi Birsen Uyanık, Valilik Makam koltuğuna oturdu.



Gerçekleştirilen programa Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve Şehit Uğur Altan İlkokulu öğretmenleri de katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında hayata geçirilen programda, temsili vali olan Uyanık’ın talepleri takdir toplarken, diksiyonu ve üslubu yüzleri gülümsetti.



“İlimizin bütün çocukları adına saygılarımı sunuyorum”

Dünya’nın tek çocuk bayramı olan, 23 Nisan olduğunu belirten Temsili Vali Birsen Uyanık şu şekilde konuştu:

“Bu onurlu makamın sahibi Sayın Dr. Zülkif Dağlı valimize, kendim ve ilimizin bütün çocukları adına saygılarımı sunuyorum. Bize bu onuru yaşattığı için, çocuk kalbimizden gelen, en içten duygularla kendilerine teşekkür ediyorum. Sayın Valim, bizler vatanımızı, bayrağımızı korumayı, insan sevgisini ve çalışkan olmayı, dürüst ve ahlaklı olmayı başta kıymetli öğretmenlerimizden, kıymetli anne ve babalarımızdan öğreniyoruz. Bugünün küçükleri, yarının büyükleri olarak, sizlerden aldığımız bu bayrağı, ebediyen onur ve şerefle taşıyacağız. Herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.”



Taleplerini sıraladı

Şehirdeki yeşil alanların korunması ve arttırılması talebinde bulunan Uyanık, diğer isteklerini şekilde sürdürdü:

“Şelaleler ve yaylaların temiz tutulmasını, çocuk oyun alanlarının çoğaltılmasını, benim de öğrencisi olduğum Şehit Uğur Altan İlkokulu binasının yapılmasını istiyorum. Okullara kitap bağışlanmasını, kütüphanesi olmayan okullara kütüphane yapılmasını istiyorum. Yeşil alanlara bina dikmektense, varsa depremde hasar görmüş binaların yıkılıp, yerine bina yapılmasını istiyorum.”



“Birsen sen vali olmuşsun çoktan”

Temsili Vali Uyanık’ın taleplerini çok güzel bulan Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, özellikle yeşil alanları korunması gerekliliğine vurgu yaparak şunları söyledi:

“Birsen sen vali olmuşsun çoktan. Bu tarz üslup, konuşma, diksiyon gerçekten Birsen’i tebrik ediyoruz.  Çok güzel temsil etti. Taleplerine gelince, olması ve dile getirilmesi gereken istekler. Bunların içinde en önemlisi, yeşil alanları korumak ve üzerine bina yapmamaktır. Düzce’miz için en elzem konuların başında bu geliyor. Mevcut hasarlı binaların tamir edilmek suretiyle veya yerine yeni binaların yapılması suretiyle, tarım alanlarımızı, yeşil alanlarımızı ve ormanlarımızı bina yapmak için bozmamamız gerekiyor.”



“Kitaplarımızı arttıralım”

Kütüphane ve kitap bağışı konusunda yapılan talebi de isabetli bulan Dağlı, İl Milli Eğitim Müdürü’ne talimat verdi:

“Kütüphanelerimizi biz de attırmak istiyoruz. Birsen’in ifade ettiği gibi kitaplarımızı arttırmamız gerekiyor. Bu konuda bir kampanya başlatalım Müdür Bey. Kitaplarımızı arttıralım. Bütün çocuklarımız, biraz daha fazla ve çeşitli kitaba ulaşsınlar bundan sonra. Okul alanımızın da ihalesi yapıldı. Binamız yapılacak inşallah.”



Haber: İ.İ.AYDOĞDU
Görüntü: E.K.DURSUN