Geliyor-gelecek derken yeni soğuk hava dalgası sonunda ülkeye giriş yaptı. Düzce de kış soğuklarını yaşamaya başladı. Haftasonundan itibaren hava sıcaklıkları önemli ölçüde düştü. Yeni gelecek soğuk hava dalgasına karşı da Meteoroloji'den uyarı gecikmedi: "Buz keseceğiz!"

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre hava sıcaklıklarında hissedilir derecede düşüş yaşanacak. Vatandaşların soğuk havaya karşı dikkatli olması istenirken, iyi haber hafta ortası için verildi. Buna göre; 31 Ekim Pazartesi gününden itibaren yurdun önemli kesiminde hissedilir derecede düşecek olan hava sıcaklıkları, 2 Kasım Çarşamba gününden sonra tekrar artmaya başlayacak.

Batı Karadeniz doğusu yağışlı geçeceği tahmin edilen yağışların Doğu Karadeniz kıyıları, Zonguldak, Bartın, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ve çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

En kritik gün ise 31 Ekim Pazartesi günü... Haftanın ilk gününde Karadeniz'in bazı bölgelerinde yağışların kuvvetli olacağı öngörülüyor. Havaların 8 dereceye kadar düşmesine bağlı olarak Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde, yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Pazartesi gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak, 2 Kasım Çarşamba gününe kadar 3 ile 8 derece düşmesi beklenen hava sıcaklıklarının, perşembe gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak tekrar artacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarındaki düşmeye bağlı olarak Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde, yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Öte yandan sıcaklıkların önemli ölçüde düşmesi ve bazı bölgelerde görülecek kar yağışı nedeniyle görülmesi muhtemel don olaylarına karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması istendi.