Öncü Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu ‘Seçim Gündemi’ programına konuk olan MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu önemli açıklamalarda bulundu. 24 Haziran seçimlerinde Düzce halkının kendilerine şans verdiğini ve 31 Mart seçimlerinde iddialı olduklarının altını çizen Caboğlu, “Oyun emaneti olmaz. Başını mı bağladınız? Kilit sandıkta ve kilidi Düzce halkı açacak” dedi.



AK Parti Belediye Başkan Adayı Faruk Özlü’nün ‘Sahaya iniyoruz’ açıklamasını da eleştiren Caboğlu, “Siyasetçi sahadan çekilmez ki insin. Siz meydanı bize bırakmışsınız. Hoş geldiniz” ifadesini kullandı.

“15 Aralık’a kadar aday adaylığı başvurularını kabul ediyoruz”

Gümüşova, Akçakoca, Yığılca, Cumayeri ilçeleri ile Boğaziçi belde belediye başkan adaylarının açıklandığını söyleyen Caboğlu, “Düzce merkezde siz de takdir edersiniz ki 15 Aralık’ta aday adaylığı süreci son bulacaktır. Genel merkezden gelen genelge bu yöndedir. Geçen hafta genel merkezimiz Düzce kamuoyunda bir temayül yoklaması yaptırmış. ‘MHP Düzce’de aday çıkartmayacak’ gibi söylemler var. Öyle olsa temayül yoklaması yapılmasına gerek kalmazdı” dedi.

“Bizden tavşan aday çıkmaz, kurt çıkar!”

Sadullah Ünsal’ın, “Şöyle söylemler de var. İttifak kapsamında MHP kazanamayacak, pasif bir aday koyacak ve bu şekilde AK Parti’nin elini güçlendirecektir. Ki biz buna ‘tavşan aday’ diyoruz” demesi üzerine Caboğlu şu yanıtı verdi:
“Bizden tavşan çıkmaz, kurt çıkar. Bunlar kamuoyunda algı oluşturma çalışmalarıdır. 24 Haziran seçimlerinde Düzce halkı Milliyetçi Hareket Partisi’ne bir şans vermiştir. Milletvekilimiz Ümit Yılmaz ile yaptığımız çalışmalarda şunu gördük, Düzce’nin mahallelerini bile dile getiren bir vekilimiz var. Daha iyi olacak diye düşünüyorum Düzce için.”

“17 yıldır yapılmayan şey yapıldı; Düzce’nin sorunları meclis kürsüsünde dillendiriliyor”

Milletvekili Ümit Yılmaz’ın mecliste şov yaptığına yönelik iddialar için ise Caboğlu şu ifadelerde bulundu:
“Bizi üzen Cumhur İttifakı yaptığımız bir partinden bu söylemlerin ortaya atılmasıdır. Biz hep şunu söyledik, Cumhur ittifakıyız. Düzce’nin sorunları için de bir cumhur ittifakı olalım. Bizim vekilimiz yeminini etti edeli inanın hep sokaklarda. Sayın vekilimiz halka ne söz verdiyse onu yapıyor. Farklı bir şey yapmıyoruz. Niçin vekilimizin yaptığı şeyler kamuoyunda iyi bir şekilde konuşuluyor çünkü 17 yıldır yapılmayan şey yapılarak Düzce’nin sorunları meclis kürsüsünde dillendiriliyor. Halkımız şunu bilsin ki Milliyetçi Hareket Partisi’nin verdiği söz er geç yerini bulur.”

İlçelerde başkan adayları kimler?

İlçelerde başkan adaylarının belirlenmesi noktasında kamuoyunda karşılığı olup olmadığına baktıklarını ve hizmet aşkıyla tutuşanları ön plana aldıklarını dile getiren Caboğlu, Akçakoca’da Okan Yanmaz’a güvendiklerini söyledi.
Çilimli adayının da Ömer Demirtaş olduğunu kaydededen Caboğlu şöyle devam etti:
“Çilimli’de kendisinin gerçekten bir karşılığı var. Kendisi teklifimizi kabul etti. O kardeşimiz de aday oldu daha önce ve az bir oyla kaybetmişti. Gümüşova’da Muharrem Tozan kardeşimiz başkan adayımız. Tozan’ın ilimize katkıları ortadadır. Çok dik ve dürüst biridir. Bu manada profilimize çok uygun bir adaydır. Gümüşova’da Tozan ile sonuç alacağımıza inanıyoruz. Boğaziçi başkan adayı İlyas Danış. Boğaziçi tarafından olmam hasebiyle kendisini yakından tanırım. Belediyeciliği bilen biridir. Düzce’de bizim bir belediyemiz yok. Öncelikle milletvekilliği seçimlerinde olduğu gibi Düzceli seçmenlerimizin bir şans vermelerini istiyoruz. Cumayeri Mustafa Koloğlu, çok başarılı bir belediye başkanlığı yaşamıştır. Kendisindeki ülkücü ruhu gördük. Ve kendisine teklifimizde ısrarcı olduk. Yığılca ilçemizde de Rasim Çam kardeşimiz var. Herkesin sıkıntısına koşan, herkesin derdiyle dertlenen biri olduğunu bizzat gördüm.”

“Kaynaşlı’da Birol Şahin dışında görüşülen 4 aday adayı daha var”

Kaynaşlı’da eski Saadet Partili Birol Şahin’in adaylığının konuşulmasıyla ilgili soruları yanıtlayan Caboğlu, “Birol ağabeyimizin de geçmiş dönemde yaptıkları ortadadır. Kaynaşlı’nın sorunlarını iyi bilen biridir. Kendisi hizmet etmek istiyorsa inşallah olur. Ama bizim orada görüştüğümüz dört tane daha aday adayımız var” dedi.

“İttifak sözle değil, gönülle olur”

AK Parti Mali İşler Başkan Yardımcısı Gönül Yeşilyurt olayıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Caboğlu, bir seyircimizden gelen, “Yanlışlık olduğunu bile bile 20 gün boyunca grupta kalmak ve sonrasında bu mesajları kamuoyu ile paylaşmak size yakıştı mı?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Cumhur ittifakı benim için sözden ibaret değildir. Bazı AK Partili arkadaşlarla da bunun muhabbetini yaptık. Basın gelip sorunca var olan bir şeye yok mu diyelim ne yapalım yani?  Bir organizasyon esnasında kendisi benden telefonumu istedi. Verdim. Kendi partilerinden biri zannedip demek ki gruba eklemiş beni. İttifak sözle olmaz, gönülle olur. Ben inanın birisi bana şaka yapıyor sandım. Bizim başkan aday adayımız Erdoğan Bıyık, engelilere bir söz vermiş. Sözü de sizi ‘Düzcespor maçına götüreceğim’ sözü vermiş. Bize de haber verdi. Gittik ve inanın okuduğumda şok oldum. Sosyal medya grubunda şu ifadeler vardı: ‘Olmadı olmadı Düzce’nin ümidi. AK Parti milletvekilleri tribüne geldiğinde siz seyircilerin arasına kaçtınız. Şov yapmayın’ gibi yorumlar vardı. Ama tabi ki dost ortamında bunları konuştuk.”

“Biz ancak Bakanla yarışırız”

Ünsal’ın, “Biz anca bakanla yarışırız” açıklamasını hatırlatması üstüne Caboğlu, “Siyaset iddia makamıdır. Düzce’de MHP’nin halk nezdinde bir karşılığı vardır. Bakanımız hizmet döneminde gerekeni verdiyse zaten karşılığını alacaktır. İddialı olduğunuz bir dönemde karşınıza aday olarak bakan çıkarılsa siz ne yaparsınız. Bu dönem halk bizi hazır gördü. Bu dönem Milliyetçi Hareket Partisi’nin dönemidir” dedi.

“Kilit vatandaşta, 31 Mart’ta kilidi Düzce halkı açacak”

Emanet ve tepki oylarıyla ilgili olarak Caboğlu, “Oyun emaneti olmaz. Oy sandığa girince senindir. Biz insanların oyuna talip oluruz, tahkim kuramayız. 24 Haziran seçimlerinde bize şans verildi neden? Memleketin bekası noktasında partimizin duruşu nettir. Bana bir lider söyleyin, önce memleketim sonra partim desin. İnanın sayısı 1’den fazla değildir ve o da bizim genel başkanımızdır” dedi.
AK Parti Belediye Başkan Adayı Faruk Özlü’nün ‘Sahaya iniyoruz’ açıklamasını eleştiren Caboğlu, “Siyasetçi sahadan çekilmez ki insin. Siz meydanı bize bırakmışsınız. Hoş geldiniz. AK Parti ilk kurulduğunda oyu mu vardı. Ama memleketi çoğunlukla yönetti. İcraatınızın karşılığını kamuoyundan talep edebilirsiniz. Şu kadar oyu varmış vesaire başını mı bağladınız? Kilit onlarda mı? Kilit halkımızda ve 31 Mart’ta Düzce halkı bu kilidi çözecek” diye konuştu.

“Bir genel başkanın taraftarı olabilirsiniz ama bu futbolcular oynamıyor!”

Ünsal’ın, “Bir tarafta bakan, bir tarafta diğer ittifakın adayı Ömer Küçük gibi bir isim var. MHP’den 2-3 dönem aday olmuş bir isim. Nasıl olacak?” sorusu üstüne Caboğlu, şu yanıtı verdi:
“Biz Düzce’linin gönlüne gireceğiz. Sormadan bir şey yapmayacağız. Akşam vahiy gelmiş gibi. Bu işi Düzce halkı ile beraber çözeceğiz. Düzce’nin hafızası gitmiş. Düzce lisesi mezunuyum. Torunuma göstereceğim bir bina yok orada. Kime sorup da park yapmışlar orayı. Bize sormuşlar mı? Biz halkımızın istemediği hiçbir şeyi yapmayacağız diyoruz. Halkından koptuysan bittin. İnsanların gönül verdikleri bir futbol takımı ya da genel başkanları olabilir. Ama biz şunu söylüyoruz. Bu futbolcular oynamıyor, maç kaybediyoruz. Düzce kaybediyor. Düzce’ye hizmet istiyoruz.”

Düzce belediye başkan adayını inanın ben de bilmiyorum”

Caboğlu, Milletvekili Ümit Yılmaz’ın görevinden istifa suretiyle aday gösterileceği yönündeki söylemlere açıklık getirdi.
Caboğlu, “Bizim Düzce’de bu kadar potansiyeli olan aday adaylarımız varken vekilimiz de kendi isminin telaffuz edilmesini uygun bulmuyor. Şu an böyle bir ihtiyacımız yok. Bizim bütün aday adaylarımızın hepsi buna layık. Genel merkezle yaptığım temasta şunu söyledim. Benden isim istemeyin. Yoklamayı siz yapın dedim. Çok yakın bir zamanda adayımız açıklanacaktır. 7 aday adayının da bu göreve layık” dedi.

“Belediyeyi aldınız diyelim; Düzce’de ne değişecek?”

Düzce’nin zaman kaybetmek gibi bir lüksü olmadığını söyleyen Caboğlu, şöyle konuştu:
“Aday adaylarının projelerini benim burada söylemem doğru olmaz. Düzce’ye Düzcelilik ruhu gelecek, bir özgüven gelecek. Samimiyet olacak, yapılacak iş ilan edilecek. Bize belediye meclisinden gelen bilgiye göre Ramazan ayında aynı gün ihaleye çıkılmış, aynı gün onaylanmış. Ciddi külfet. Kime sordunuz veya aynı gün nasıl oluyor bu işler? Seçim dönemindeki sloganımız ‘Üretken belediyecilik’tir. Fındıkla ilgili belediye bir çalışma yapamaz mı? Belediye bunu yaparsa bazı encümenlerin rızkı kesilecek? Olmuyor değil mi? Belediye üretecek. Su parasıyla ilgili fazla para alınmış. Belediye encümenlerimizin çalışmasıyla bu para iade ediliyor.
“Başkanımız hata yaparsa meşe sopasıyla döveriz”
Belediye başkanı bizden çıkar da bir hatası olursa inanın meşe sopasıyla döveriz. Biz döveriz, halk da dövsün. Eğer insanların hakkını hukukunu yerse bunun affı olmaz. Herkesin hatası, eksiği olabilir. Ama öyle bir durumda da geriden gelen arkadaşlarım, ülküdaşlarım omuz verirler. 31 Mart’ta Düzce halkının sağduyusuna güveniyorum. Niye bize oy vermeliler? Bizim bir vekilimiz, eğer Düzce’de yapılan bir projede mevzuatta tıkansak vekilimiz orada. Genel başkanımız da bunu hep söyler, ‘Tek gözünüz Düzce’de olacak’ diye hep der diğer teşkilatlara. ‘Düzce’yi önemsiyorum’ der. Dönem bizim dönemimizdir, Düzce halkı sandıkta bunu gösterecektir.”

Haber: Ö. YILMAZ


Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8