MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, parti olarak fındık konusunda yürüttükleri çalışmalar hakkında Öncü Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

Düzce’nin can damarı olan fındıkta üreticiyi mutlu edecek bir fiyatın belirlenmesi noktasında tüm partiler olarak hem mecliste hem de illerde istişarelerin devam ettiğini anımsatan Caboğlu, “Fındık hasadına sayılı günler kala, bakanlık yetkililerinden taban fiyat ve destek alımları yönünde bir açıklama bekleniyor. Bu konuda Karadeniz Bölgesi milletvekillerimiz de tüm maliyetleri dikkate alarak bir rakam belirlenmesi için çalışıyor. Önümüzdeki günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı ile de bir görüşme gerçekleştirilecek.” dedi.

“Koordineli bir şekilde çalışıyorlar”

Karadeniz’de önemli bir geçim kaynağı olan fındık ile ilgili geçtiğimiz günlerde TBMM’de söz alan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın dersine iyi çalışıp konuştuğunu vurgulayan Caboğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Şimdi tabii ki bizim vekilimiz gerçekten dersine çok iyi çalışıp mecliste takdire şayan bir çalışma yapmaktadır. Bu önümüzdeki günlerde diğer iki Milletvekili Ayşe Keşir ve Fahri Çakır ile beraber koordineli bir şekilde çalışılıp Düzce'nin özellikle çok ön plana çıkması anlamında, her alanda hizmeti daha hızlı alması açısından bir çalışma olacağını da söyleyebilirim ama bizim vekilimiz gerçekten dersine çok iyi çalışır. Başka bir konuyu dahi eline aldığında mutlaka Düzce’yi bir yere sıkıştırıp Düzce’yi anlatır.”

Haber: C.ÜSTÜNER