Düzce Belediyesi tarafından açık hava alışveriş merkezi haline getirilmesi hedefiyle yıllardır konuşulan fakat bir türlü hayata geçirilemeyen İstanbul Caddesinin trafiğe kapatılmasına ilişkin verilen tarih tutmadı.

Yayalaştırma projesi kapsamında İstanbul Caddesinin araç trafiğine kapatılma kararının kamuoyuyla paylaşılmasının ardından başlatılan çalışmaları güzergâh belirleme ile yol ve çevre düzenleme çalışmaları takip etmişti. Bu kapsamda yeni güzergâh Düzce Valisi Zülkif Dağlı başkanlığında yapılan ve İl Trafik Komisyonu üyelerinin katıldığı toplantıda belirlenerek, basın aracılığıyla kamuoyuna duyurulmuştu. Toplantıda İstanbul Caddesinin 9 Haziran gecesi saat 24.00’da trafiğe kapatılacağı, trafik akışının İstanbul Caddesi yerine belediyenin yanında bulunan Necip Güney Sokağı'na verileceği ilan edilmişti.

Tarih ve saatler 9 Haziran gecesi saat 24.00’ı gösterdiğinde ise ilan edildiği şekilde cadde trafiğe kapatılamadı.



Gün boyunca araç trafiğinin her zamanki yoğunlukta sağlandığı İstanbul Caddesinde ve yeni güzergâhta başlatılan çalışmaların tamamlanmadığı hatta bazı noktalardaki çalışmaların devam etmediği görüldü.





Öte yandan yeni sistemle birlikte önemi biraz daha artan ve ana arter konumuna gelecek olan Rıhtım Caddesinin Valilik Caddesi ile kesiştiği noktada yeni bir kavşak inşa etme çalışmaları ise sürüyor.



Tüm bu gelişmelerin ışığında çalışmaların nasıl tamamlanacağı ve hafta sonu kapatılacağı ifade edilen İstanbul Caddenin ne zaman yayalaşacağı merak ediliyor.

Haber: Y.SEVER