Şehir merkezinde altyapı çalışmalarıyla birlikte öncelikle Bulvar caddesinde yapılan ve her iki direk arasındaki 35-40 metrelik boşluklar nedeniyle geceleri bu aydınlatmalar yetersiz kalıyor. Oysa şehir merkezi, İstanbul caddesi, Mimar Sinan ve Rıhtım caddelerindeki aydınlatma direkleri daha kısa aralıklarla kurulmuş ve bu caddeler daha aydınlık.
Bu durumdan şikayetci olan esnaflar, “özellikle Bulvar caddesi ilk yapılan cadde olduğu için adeta deneme yanılma yoluyla bu hale geldi. Sokak lambaları küçük birde direklerin araları çok açık olduğu için geceleri karanlık oluyor.
Aynı aydınlatma diğer caddelerde yapıldı ancak burada tecrübe kazandılar oralarda uyguladılar. Bu nedele Düzce sokak ve caddelerinde farklı görüntüler ortaya çıktı” dediler. Birde cadde ve sokak aydınlatmaları için yapılan yeni düzenlemeyle boş bir şekilde kaldırım ortalarında halen kaldırılmayı bekleyen eski direklerden şikayetci olan esnaflar, günde kaç kişi bu direklere çarpıyor yaralananlar bile oluyor. Bu direkler neden halen kaldırılmadı? bunun sahibi yokmu? diye şikayetlerini dile getirirlerken SEDAŞ İşletme Müdürlüğünün direkleri sökmek için çalışma başlatacağı tedbir amaçlı olarak direkleri bir süre sökmediği öğrenildi.
SEDAŞ İşletme Müdürlüğü ayrıca şehir merkezinin belli bölgeleri ve kalıcı konutlar dahil 10 adet büyük direk dikip projektörlerle aydınlatma çalışması yaptı. Bu çalışma sayesinde en azından gecenin kör karanlığında şehir içinde belli bölgeler olsun aydınlanmış oldu.