Öncü TV’de yayınlanan Platform Programı’na konuk olan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş,  gündeme ilişkin merak edilen bir konu olan araç trafiğine kapatılan İstanbul Caddesi’nde uygulanması devam eden yayalaştırma projesinin maliyetine ilişkin rakam vermedi.

Aydınlatma, nostaljik tramvay, yeni yol güzergahları için yapılan ışıklı kavşakları da içine alan projenin toplam maliyetine yönelik soru üzerine Keleş, Asar Deresi ile bütünleştirilmesi planlanan İstanbul Caddesi için harcanacak toplam maliyete yönelik bir bedel açıklanmanın mümkün olmayacağını belirtti.

“Bir rakam açıklamamız usulsüzlük olur”

Keleş, “İstanbul Caddesi’nin trafiğe kapatılmasını son şekil olarak görüyor insanlar ama öyle değil. Son şekli değil, üzerinde çalışıyoruz. İstanbul Caddesi ile ilgili bir projemiz var. İstanbul Caddesi ile birlikte dereye inen ara sokaklar ve Asar Deresi şehir geçişi olacak. Ortada bisiklet yolu, oturma grupları, ufak çaplı dinlenme alanları, restoran, aktivite alanları, sanat eserleri, kültürel eserler gibi bazı şeyler olacak. Şu anda ihalesini yapıyoruz. Bu ay ihalesini bitirmiş oluruz. Para sorunu yok, hazır. İhale henüz yapılmadığı için bir rakam açıklamamız usulsüzlük olur. Bir bedel açıklamamız mümkün değil. Ciddi bir bedel harcayacağız. Belli bir kısmını da İSKİ gerçekleştirecek.” ifadesinde bulundu.

Haber: Ö. YILMAZ