Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi Projesi (METİP) kapsamında hazırlanan Düzce'nin Kaynaşlı ilçesi Sarıçökek mevkisinde kurulan çadır kente yerleşen mevsimlik tarım işçileri, Ramazan Bayramını memleketlerinden uzak bu çadır kentte geçirecekler.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşayan ve tek geçim kaynağı mevsimlik işçilik olan aileler bu yıl Düzce Çalışma Bakanlığının Düzce Valiliğine gönderdiği ödenekle kurulan çadır kentlerde en azından daha olumlu şartlarda barınma şansı buluyorlar.

Kente Hatay İlinden gelen işçi çavuşu Selehattin Şahbaz ve ailesi Kaynaşlı ilçesinde kurulan çadırlarda memleketlerinden getirdikleri tandır fırınını çadır kentin yanına monte ederek bayram ekmeklerini yapıyor.

Çadır kentin çok güzel olduğunu belirten Selehattin Şahbaz, bundan önceki yıllarda bu takım olanakların bulunmadığını, bu yıl ise kendilerine sağlanan bu imkanlardan ötürü yetkililere minnettar olduklarını belirtti.

Bayramı memleketlerinden uzakta geçirmelerinin problem olmayacağını ifade eden Çavuş, geçim kaynağının olması durumunda kendilerine her yerin bayram yeri memleketleri gibi geldiğini söyledi.

Önemli olan ekmek paralarını kazanmak olduğunu vurgulayan Şahbaz, ''Ha memlekette ha burada fark etmez. Dini bayramlar her yerde kutlanır. İster yurt dışında olalım, isterse yurt içinde fark etmiyor. Önemli olan geçimi sağlamak, önemli olan ekmek paramızı helaliyle kazanmak'' dedi.

Haber; R. BAL