Tüm acil birimlerinin merkezlerini tek çatı altında toplayacak olan Acil Çağrı Merkezi’nin temelleri bugün atıldı. Kalıcı konutlar 9. Bölge kavşağı ile yeni kent polis karakolu arasında bulunan araziye yapılan merkezin temel atma törenine protokol de geniş katılım gösterdi.

 

Kazasız bir inşaat dönemi diliyoruz

Temel atma töreninde konuşan Vali Adnan Yılmaz, ilk müdehalelerin önemine dikkat çekerek temeli atılan binanın Düzce'ye hayırlı olmasını diledi.
Yılmaz, "99 yılında meydana gelen depremlerde ilk müdahalerde gecikmeler yaşanmıştı. Yaşanan bu acı tecrübelerden sonra ilgili tüm birimlerin bir yürek gibi aynı anda cevap vermesi Van depreminde gerçekleşti. Van depreminde olduğu gibi hızlı iletişimi sağlayacak tedbirleri almak önemlidir. Bugün temelini atacağımız bina altında iki kurum vardır. Biri İçişleri bakanlığına bağlı 112 Acil servis, diğeri il AcilAfet durum yönetim başkanlığına bağlı acil durum merkezi ve il müdürlüğü binasıdır. Kazasız bir inşaat dönemi diliyoruz. Düzce bizim birinci evimiz. "dedi.

Allah'a hamdetmek lazım

Milletvekili Osman Çakır ise yine aynı bölgede yapımı devam eden spor salonu, yüzme havuzu ve çevre yoluna dikkat çekerek Düzce'de büyük bir il olma yolunda önemli adımlar atıldığını söyledi.
Çakır, "Allah'a hamdetmek lazım spor salonu, yüzme havuzu ve çevre yolunun arka arkaya sıralanan tesislerin Düzce'de yapılanları görmek açısından önemli. Düzce'ye gelen hizmetlerin hepsini tamamladığımızda küçük il büyük kasaba olmaktan kurtarıp Türkiye'nin önemli konumunda olan vilayet haline geleceğiz. Uçurmak ifadesi mübala olarak göreceksiniz ama uçurma noktasına taşıyan başta valimiz olmak üzere herkesi tebrik ediyoruz. Düzce'nin gerekli payı alması için tüm çabamızı gösteriyoruz."ifadelerini kullandı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Kartal'ın konuşmalarının ardından dualarla protokol üyeleri butona basarak binanın ilk harcını döktü.
112 Acil Çağrı Merkezi binasıve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olarak kullanılacak bina 25 dönümde bodrum üzeri 2 kattan oluşacak.110 İtfaiye, 112 Hızır Acil, 155 Polis İmdat ve 156 Jandarma gibi numaraların tek merkezde toplanacak. Hizmet binası 450 iş gününde bitirilecek.

Haber: S. KAŞKIR