Düzce Üniversitesi’ndeki devir teslim töreni sonrası yeni rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar hedeflerini, annesi Zeliha Demircan duygularını, görevi devreden Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu da bundan sonraki kariyer planlarını Öncü TV mikrofonlarına anlattı.Görevi kendisine tevdi eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek sözlerine başlayan yeni rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, ağır bir sorumluluk altına girdiğini ifade ederek hedeflerini aktardı.

DÜZCE İLE BARIŞIK BİR ÜNİVERSİTE HAYAL EDİYORUZ

Çakar, “  en büyük hedefimiz üniversitemizi adından söz edilir bir üniversite haline getirmek. Şehir ve bölge insanı ile işbirliği içinde Düzce ile barışık bir üniversite hayal ediyoruz.  Çok iyi hocalarımız, çok iyi bir şehir çok iyi öğrencilerimiz var.”dedi.

Çakar, DÜzce Üniversitesi’nin 2019 yılında 35 bin öğrencili bir üniversite haline geleceğini dile getirdi.Kızının devir teslim törenini ön sıralardan izleyen Çakar’ın annesi Zahide Demircan da tarif edilemez bir duygu içinde olduğunu belirtti.


ŞERİFOĞLU SİYASETE GİRECEK Mİ?

8 yıllık görevini Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a devreden Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Düzce Üniversitesini çok aydınlık bir gelecek beklediğini vurguladı.

Şerifoğlu, bundan sonra merak edilen kariyer planlarını da anlattı: “ Ankara ve İstanbul’dan akademik anlamda teklifler aldım. Tabi Siyaset ve diğer alanlardan da teklifler aldım. Şuan için hiçbir masaya oturup konuşmadım. Önümüzdeki dönemde teklifleri değerlendireceğim. Ama ne olursa olsun artık daha fazla çocuklarıma vakit ayıracak düzen kurmaya çalışacağım.”

Haber;S.KAŞKIR