AK Parti’nin Genişletilmiş İlçe Danışma Toplantısı'nın son adresi Akçakoca oldu.Akçakoca Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ilçe danışma meclisi toplantısına AK Parti Düzce Milletvekilleri Fahri Çakır ve Ayşe Keşir ile İl Başkanı Mustafa Keskin, bir önceki dönem Akçakoca Belediye Başkanı olan Cüneyt Yemenici, İGM Başkanı Çiğdem Günal, İl Genel Meclisi Üyeleri Mustafa Ezer ve Sinan Cumur, eski ilçe başkanları, farklı zamanlarda Ak Parti’de de görev almış yöneticiler, parti üyeleri, kadın kolları ve gençlik kolları başkan ve yöneticileri katıldı.Saygı duruşunda bulunulması ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan toplantının divan başkanlığına eski ilçe başkanlarından Dergah Akça, jatip üyeliğe de Ziya Denizgez seçildi.

"Devletin tüm imkanlarını Akçakoca’ya getirmeye çalıştık"
Toplantının açış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu özellikle yaşanan sel felaketi ve sonrasında yürütülen çalışmalara ilişkin teşkilata yöneltilen eleştirileri gündemine alarak, şunları kaydetti: “Kamuoyunda bu konu çok speküle edilmektedir. Biz teşkilat olarak devletimizin tüm olanaklarını Akçakoca için seferber ettik. Vekillerimiz gece-gündüz demeden ilgili bakanlarımız ve bürokratlarımız ile il ve ilçe teşkilatı olarak elimizden gelen gelen tüm çalışmaları yaptık. Devletin tüm imkanlarını Akçakoca’ya getirmeye çalıştık ve çalışmayı sürdürüyoruz. Neler yapıldığı konusunda çok detaylı açıklamaları basın aracılığıyla kamuoyuyla paylaştık."



Mehmetçiğe asker selamı
KOSGEB kredilerinden tüm esnafın yararlanması noktasında bazı sıkıntıların yaşandığını ancak çözümü için girişimlerin sürdüğünü belirten Sarıoğlu, yardımlar ile rakamları vererek tamamladığı konuşmasının ardından Suriye’de Barış Pınarı Harekatı'nda görev alan Mehmetçik’e asker selamı ile destek çağrısında bulundu. Bunun üzerine salondaki tüm katılımcılar ayakta asker selamı durdu.

"Erdoğan’ın dik duruşu ile partimiz bu günlere geldi"

Divan Başkanı Dergah Akça’nın Şehitler için Fatiha çağrısı sonrasında söz verilen Milletvekili Fahri Çakır, kurucu il başkanı olarak çıktığı bu yolda ilk yıllar karşılaştıkları güçlüklere değinerek, “Bugün bir dünya Lideri olan Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ile partimiz bu günlere geldi ve 18 yıldır sürdürdüğü insana gönüllere dokunan yönetimi ile ülkeyi bugünlere taşıdı.” dedi.
Her zaman fındık konusunda yoğun eleştirilere maruz kalındığına dikkat çeken Çakır “Allah için bu yıl şikayetçi olan var mı? “diyerek sürdürdü.

Belediyeyi onlar kazanmadı, biz verdik!”
Düzce’nin 5 ilçesinde kaybedilen belediye başkanlıkları için de sitemkar bir açıklama yapan Çakır, “Kimse kazanmadı, biz allayıp pullayıp verdik. Gönüllere dokunmayı sürdürmez isek, parti disiplininden koparsak kazanamayız. Belediyecilik olarak Başkan Cüneyt Yemenici neyi eksik yaptı? Ama hastalığımız şu: AK Parti içerisinde olup da muhalefetle birlikte hareket edenler seçimi aldı MHP’ye verdi.” şeklinde konuştu.Milletvekili Çakır ayrıca partililere, "Bugün daha iyi durumda mıyız? AK Parti belediyesi olsa bugün Akçakoca bundan çok daha iyi durumda olmaz mıydı?” sorusunu yöneltti. Salondan ise soruya karşılık yüksek sesle ‘olurdu’ sesleri yükseldi.Daha sonra kürsüye çıkan Milletvekili Ayşe Keşir ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin de gündeme ve kongre sürecine yönelik birer konuşma yaptı.Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
HABER:C.ÜSTÜNER



.