Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Düzce’de uyuşturucu ile mücadele için eğitim projesi hayata geçirdi. Avrupa Birliği ortaklığıyla hazırlanan proje hakkında bilgi veren TSO Başkanı Fahri Çakır, yaklaşık 1 Milyon TL’lik proje olduğunu belirtti. Meclisten proje ile ilgili eleştiri aldığını söyleyen Çakır, bu konuya kayıtsız kalamayacağının altını çizdi.



DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR!



Çakır, “ Uyuşturucu insanlığımızın Düzce’mizin baş belası. Uyuşturucu batağından bu gençleri kurtarmak yeni düşeceklere karşı önlem almak lazım. Buna kayıtsız kalamazdık. TSO olarak proje hazırladık. AB fonlarından tedarik edilecek. Bir eğitim projesi. Bunun için kamuoyunun ve stk’ların desteğine ihtiyacımız var. İnşallah hayırlı neticeler alırız.” Diye konuştu.



YENİ TEŞVİK KAPIDA!



Çakır, Yeni bir teşvik hazırlığını da bizimle paylaştı.



Çakır, “Yeni bir yönetmelik Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanıyor. Bu yönetmelikle Yüksek teknolojiyle üretim yapan, sektör ayrımı yapmadan, kim olursa olsun, yani en yüksek teknolojikte ki makinaları üretime dahil etmiş kim ve kimseler, ne yapıyorsa yapsın, ülkenin neresinde olursa olsun 5. bölgeden görülen teşvik faydalarını yararlarını görecek. 5. Bölgede teşvikten faydalanan kurum, kuruluş, yatırımcı yüksek teknoloji ile ürün üreten fabrika açan makinaların da yüksek teknoloji kullanan herkes 5. bölge kapsamın da ne varsa bunlardan faydalanacak.” dedi.



İMAR DÜZENLEMESİ DE VAR…



Sanayi alanlarında Yerel Yönetimlerin imar yasasında yaşadığı zorlukla ilgili de değişiklik yapılacağı müjdesi veren TSO Başkanı, sözlerine şu şekilde devam etti:


Çakır, “çekme alanlar, bodrum ve içerde ki çekme kat emsalden kalkıyor. Sadece güvenlik bandı. İtfaiye de ve hızlı sağlık alanın da ulaşmak eğer dört bir tarafında çevreli itfaiye anlamın da. Yönetmelik bunu detaylarını ortaya koruyacak, o bandın haricin de yani itfaiye aracının zaruretle gireceği bandın haricin de olan sanayi imarlı arsası ne kadarsa tamamını, bodrum ve çekme kat emsalden sayılmayacak bir biçim de sanayici aynı alanda daha geniş alanını sanayi için kullanabilecek. Bu da çok önemli bir şey imar açısından. Bunu da yönetmelik düzeltilecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı hazırlıyor önümüzde ki aylar da çıkacak yönetmelik.” Diye konuştu.

 

Haber;S.KAŞKIR