Düzce Milletvekili Osman Çakır, Birkaç günden beri Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi nedeniyle hakkında yapılan açıklamaya sosyal paylaşım sitesi üzerinden cevap verdi. “Düzce halkına arzımdır” diyerek başlayan Çakır, kendisi hakkında karalama kampanyası yürütüldüğünü ifade etti. Çakır,  “Benim tetikçilerim, halayıklarım, kalemşörlerim vs yoktur, olamaz da, her zaman kendi işimi kendim görürüm.” Dedi ve “Evvela derim ki; Müteahhit Sendikacının iddia ettiklerinin tamamı yalan ve iftiradır.” ifadesini kullandı. İşte çakır'ın açıklaması:


Fino köpeğinden Çoban köpeği olmaz


Halayık tinetliden Bey olmaz, it huyludan aslan olmaz. Aklını, kalbini ruhunu kiraya verenden adam olmaz. Fino köpeğinden de Çoban köpeği olmaz. Ağasının kuzusundan da asla Koç olmaz.
Müslüman her şeyi yapar ama yalan söylemez. Allaha ve Rasulüne imanınız varsa, kullardan utanıyorsanız, Ramazan gününüzde boş oruç tutmuyorsanız bu kadar yalan ve iftirayı söylememek gerekir. Ama Allah yüzünüzün hakikatini bana değil, Kamuya gösteriyor. Bende biraz tarif edeyim, Düzce neşelensin…


Asıl fitneci olan Müteahhit Sendikacı


1. Asıl fitneci olan Müteahhit Sendikacıdır. Müteahhit Sendikacı ve vekillerin Sosyal Bilimler Lisesi ile ilgili hiçbir mutabakatı, talebi ve çalışması olmamıştır. Dolayısıyla sözünde durmadı, vekilleri veya bakanlığı aldattı, emanete ihanet etti gibi sözler tamamen yalan ve iftiradır.


Müteahhit Sendikacının Ağa vekili Kardüz vekili mi oluyor


Mesela birkaç aydır Cumayeri ve Yığılca’da Anadolu Lisesi açmak için çaba sarf ediyorum. Müteahhit Sendikacı ve ağasının haberi bile yok. Merkezde ve ilçelerde Ramazan ayında kaç tane imam eksik, hastanelerde kaç doktor kaç hemşire eksik bilmezler. İnşaat yolundan birazda Üniversiteye çatıp ara sıra da Kardüz yaylasına, yayla evinin arsasına, dostlarının evine veya at çiftliğine gidip kuzu! Eti yerler. Kardüz demişken iki yıldır SEDAŞın tüm ilçelere ve ile yapacağı yatırımı Kardüze yönlendiren Müteahhit Sendikacının Ağa vekili Kardüz vekili mi oluyor.


İspatlamayan Soysuzdur, Şerefsizdir

 

2. “Akçakoca vekiliyim” sözünü söylediğimi ifade eden ve ispatlamayan soysuzdur, şerefsizdir. Ben Akçakocalıyım ve Düzce vekiliyim, (Akçakoca da Düzce’nin ilçesidir.) bundan da gurur duyuyorum, bana bu şerefi ve görevi verenlere de her zaman minnettarım ve müteşekkirim. Düzce’den adam bulamadılar ben aslen filan yerdenim edalarında hiç olmadım. Benim üniversiteden arkadaşlarım hep Düzceli olduğumu bilir ki o zaman Düzce il olmamıştı.


3. Müteahhit Sendikacı; “Gece yarısı operasyonu” diyor. Gündüz vakti, İl Belediye başkanımız, Akçakoca Belediye başkanımız, Akçakoca Kaymakamımız ve Bakan Yardımcımız Orhan Erdem bey şahittir. Bakan yardımcımızı başka konular için ziyaret ettiğimizde bizlere Öğretmen liselerinin Anadolu lisesine dönüştürüldüğünü ifade ettiğinde bunu Düzce’ye izah edemeyiz dedim ve hiç değilse Akçakoca’yı Sosyal Bilimler Lisesine dönüştürelim dedim. Bu talebimden dolayı Bakanım beni kırmamış ve Anadolu lisesine çevrilen öğretmen lisesini yeniden Sosyal Bilimler Lisesine çevirmiştir. Düzce ilimize hayırlı olsun.


Halkı aldatmak için Devlet Bahçeli matematiği uygulanmaktadır


4. Sosyal Bilimler liseleri tüm Türkiye’den öğrenci alan okullardır. Yılda 60 öğrenci alan lisenin 5-6 öğrencisi ancak Düzceli olabilecektir. Yatılı yurdu olan Akçakoca Sosyal Bilimler lisesine ülkenin her yerinden gelen öğrenciler barınabilecektir. 5100- 5600 gibi rakamlar algı aldatmacasıdır. Halkı aldatmak için Devlet Bahçeli matematiği uygulanmaktadır.


5. Tüm Düzce’ye 37 okul ve kampüste (orayı almak için ne kadar uğraştığımı Spor ve Orman Genel müdürlükleri iyi bilir.) de 13 okul olmak üzere toplamda 50 okulu ilime kavuşturmaktan hep haz alacağım. Yılan hikâyesine dönen Kültür sitesi ve pek çok konuda Düzceye sağladığım katkıdan dolayı hep şükredeceğim. Turizm bölgesinden çıkarılan Konuralp ve Akçakoca’ya Kardüzü de katarak Düzceyi yeniden Turizm bölgesine katmak için bakanlar kurulundan geçirilmesi adına katkımdan dolayı hep gurur duyacağım. Kültür bakanlığında kardüz yaylası, Akçakoca kalesi (ki dünya mirası olmuştur) vs yapımı için çıkartılan ödeneklerdeki katkımdan dolayı, Yedigöller yolunu, Yığılca İHLyi , Gümüşova İHO, Kaynaşlı, Gölyaka, Cumayeri vs vs. neyse hepsinden dolayı Rabbime hamdolsun. Diğer bakanlıklar ve ilçelerde yapılan katkılarımı saymayacağım.


Fevai Aslan Çilimli vekili mi?


6. Özel idare vasıtasıyla Çilimli yollarını yaptırdı, hapishaneyi Çilimli de yaptırdı, Çilimli OSByi kurdu Entegre Hastane ve üniversiteyi yaptırdı diye Fevai Aslan Çilimli vekilimi yani, bunu söylemek haksızlıktır.


Çakalların bu hakikati değiştirmesine müsaade etmeyeceğim


7. Düzcenin Bolunun ilçesi değil bir Vilayet olduğunu hala anlayamayan veya ayrıştırmayı kasıtlı olarak kullanan bazı tiplemelerin, Akçakoca, Gümüşova, Yığılca, Gölyaka, Çilimli, Cumayeri ve Kaynaşlı’yı ötekileştirerek, Düzce merkezde siyaseten prim elde edeceğini sanması ahmaklıktır. Düzce bizim ilimizdir ve tüm ilçeleri ile bir bütündür. Gücüm olduğu sürece bir takım çakalların bu hakikati değiştirmesine müsaade etmeyeceğim.


8. Müteahhit Sendikacıya gelince; Önceki sendika yönetimini inşaatçılıkla suçlayan bu zat ve ekibi ağasıyla onları fersah fersah geçmiştir. Sendika binasını hangi parayla aldın. Arta kalan parayı ve sonraki inşaatlardan kazandığın paraları ne yaptın kimlerle paylaşıyorsun vs vs. Daha fazlası benim de üye olduğum sendikama zarar vereceğinden burada kesiyorum. Türkiyenin başında zaten bir PARALEL belası var. Düzce de de başka Paralel yapılardan sendikamızın derhal kurtarılması gerekir. Tüm MEMUR-SEN üyesi kardeşlerime duyuruyorum.


Müteahhit Sendikacının derhal istifa etmesi gerekir


9. Bu Müteahhit Sendikacının derhal istifa etmesi gerekir. Yoksa ilk Kongrede de neler anlatacağıma şahit olacaksınız.


Tüm Halkımıza Saygı ve Hürmetlerimle arz ederim.
Ramazanınız mübarek olsun.
Allaha Emanet olunuz.

 

 

 

Haber;S.Kaşkır