Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) bir iftar programı düzenledi. Düzenlenen iftar programına Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan, Osman Çakır, İlçe Kaymakamları, Oda Başkanları, Daire Müdürleri ve DÜSİAD üyeleri eşleri ile birlikte katıldı.
Afrika'da son 2 yıl içerisinde 18 yeni büyükelçilik açıldı ve büyükelçilik sayısı toplamı 30'a yükseldi. Böyle bir konjonktürde Afrika'da yaşanan açlık bizim sosyal sorumluluk bilinci içerisinde arada yaşayan kardeşlerimize ırk, din, dil farkı gözetmeden elimizi uzatmamızı gerekli kılıyor.” İfadelerini kullanan DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır, “Sizlerden "AÇLIK" yazarak SMS göndermek suretiyle Afrika'ya yardım sağlamanızı istiyorum. Bütün iftarlarda herkesin iftar açarken "AÇLIK" yazıp SMS göndermesi bizim için çok büyük maliyet oluşturmaz, ama Afrika için katkı sağlar. " AÇLIK" yazıp 5777'ye göndermeniz yeterli, bağış bedeli 5 TL. 'dir.” Şeklinde konuştu.

“Bizler kara kıtanın bahtının güzelleşmesi adına yıllardır bu bölge insanıyla, nesilleriyle o ülkelerde açtığımız okulların vesilesiyle ilgileniyoruz. Bir beyazın yıllardır sadece sömürdüğü aşağıladığı, tüm dinamiklerini aldığı o kıta insanı okullarımız sayesinde, sizlerin yetiştiği nesillerin yaklaşmalarını gördükten sonra iki çeşit beyazın olduğunu gördüler. Hiçbir şey almadan sadece kendinden fedakârlık yapıp veren insanlar yani ülkemizin, Türkiye'nin Anadolu'nun fedakâr insanları, ülkemizin yüz akları olan öğretmen arkadaşlarımızı da kutluyor, Yaradan mahcup etmesin diyorum. Dünyayı gezdiğimizde Türkiye'nin Dünyaya vereceği farklı şeyler var. Dolayısıyla tempomuzu ve gayretimizi arttırmalıyız. Ramazan-ı Şerifin, kara kıta Afrika'nın dertlerine, yardımlarla bir nebze merhem olmasına Suriye gibi baskı altında olmadan tüm İslam âlemine biran önce huzur getirmesini temenni ediyorum.”

Çakır'ın konuşmasının ardından Samanyolu Televizyonu Haber Spikeri Asım Yıldırım, iftar programına katılanlara hem şiir okudu hem de o meşhur bir yudum hikâyelerinden anlattı. Katılımcılar Yıldırım’ın anlattığı hikâyeleri dikkatle dinleyerek güzel bir gece geçirdiler.

Haber; R. BAL