Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş başkanlığında dün akşam yapılan Düzce Belediye Meclisi Temmuz ayı ilk birleşiminde MHP grubundaki detay gözlerden kaçmadı. MHP Merkez İlçe yönetimi tarafından MHP Grup Başkanvekilliği’ne getirilen Meclis Üyesi Taner Çakır, görevin kendisine tevdi edilmesinin ardından gerçekleşen ilk meclis toplantısında yer almadı.

Belediye Meclis Üyesi Ercan Katırcıoğlu’nun yerine göreve getirilen Çakır’ın ilk meclis toplantısına katılım göstermemesi dikkat çekerken, MHP adına toplantının en etkili ismi geçmişte olduğu gibi yine Katırcıoğlu oldu.

MHP Grup Başkan Vekilliği görevini Katırcıoğlu üstlendi
Belediye meclisinde muhalefetiyle dikkat çeken bir isim olan eski Grup Başkanvekili Katırcıoğlu, Çakır’ın yerine parti sözcülüğü görevini üstlenerek, meclise önergeleri sundu ve meclis başkanına gerekli açıklamaları yaptı.

Toplu taşıma ücretsiz olsun
Meclis, gündem maddelerini görüşmeden önce MHP’li meclis üyeleri tarafından şehir içi trafiğinin rahatlatılması amacıyla milli ve resmi bayramlarda toplu taşımanın ücretsiz yapılması için madde sunuldu. Oy çokluğuyla geçen madde komisyona havale edildi.

Keleş ve Katırcıoğlu arasında atışma
Ayrıca, Koruma Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEB) kapsamında çalıştırılmak üzere sanat tarihçisi kadro ihdası ile ücretinin belirlenmesi konusu, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ile MHP’li Meclis Üyesi Ercan Katırcıoğlu arasında atışmaya neden oldu. Katırcıoğlu, sanat tarihçisine ihtiyaç olmadığını, bu işi gönüllü yapacak bir tarihçinin mutlaka çıkacağını ifade ederek, dolayısıyla kadro verilerek para ödemeye gerek olmadığını belirtti. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise gülerek, “Tarihçi değil, sanat tarihçisi isteniyor.” dedi.

Haber: Ö. YILMAZ