Geçtiğimiz hafta Vali Ali İhsan Su başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında söz alan Düzce TSO Başkanı Fahri Çakır, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmaları değerlendirdi. Üst ve alt geçitler, Çoban Dalçık ve OSB bağlantı yolu konularına değinen Çakır, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

ÜST GEÇİTLER BOŞA YAPILDI

Çakır, ilk olarak D-100 ve D-655 karayolu üzerinde yapılan üst geçitleri eleştirdi. Çakır, “Artık üst geçitler gelişmekte olan ülkelerde kullanılıyor. Bir o kadar boşa yapılan yatırımlar olduğuna inanıyorum. Vatandaşlar üst geçitleri kullanmakta zorluk çekiyor. Bunun yerine alt geçit yapılsa ve kullanıma uygun olursa daha sağlıklı olacaktır. Bizim alt geçitlerimiz ise mezbelelik gibi duruyor. İçerisinde çöpler, sular ve insanların geçemeyeceği durumda yerler var. Biraz daha fazla para harcayarak kullanıma uygun yapılsa daha sağlıklı olur.” dedi.

ANKARA VE İSTANBUL YÖNÜ ZATEN RAHATTI

Karayolları tarafından yapılan Çoban Dal-Çık geçidin trafik sorununa çözüm olmadığını söyleyen Çakır, “Ankara ve İstanbul yönüne trafik zaten rahattı. Alt geçitten geçen araçlar bu yolu rahatlıkla kullanıyor. Fakat bizim sıkıntımız özellikle Zonguldak’a bağlanan taraftaydı. Dal-çık bu soruna çözüm olmadığı gibi daha çok sıkıntı oluşturdu. Benim önerim hep bir üst geçit oldu. Bu saatten sonra bunun yapılabilmesi mümkün görünmüyor. Ancak bu yatırım oldukça gereksiz oldu.” ifadelerini kullandı.

OSB YOLU D-100’E BAĞLANMALI

Sanayicinin özellikle OSB yolu ile ilgili sıkıntıları olduğunu savunan Çakır, “OSB’ye gelen TIR’lar büyük zorluk çekiyorlar. Bu yolun gerekli kurumların harekete geçerek D-100’e bağlantısını sağlamasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: C. ÜSTÜNER