Milletvekili Osman Çakır, köy gezilerine devam ederken Akçakoca’da fındık üreticileri ile bir araya geldi. AK parti İlçe Başkanı Mustafa Ezer’in de eşlik ettiği Çakır, AK Parti döneminde fındığın hiçbir zaman 3 doların altına düşmediğini belirterek, "Bu sene de inşallah 3 doların altına düşmez" dedi.

Çakır, fındığın hasat dönemine çok az bir zaman kaldığını hatırlatarak, fındık fiyatlarının hala belirsizliğini koruduğunu söyledi. Çakır, "Bu sene de inşallah 3 doların altına düşmez. Düşme durumu olursa Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımızın, 'Bu konuda her şeyimiz hazır, gerekirse müdahale ederiz' şeklinde talimatı var" dedi.

Fındık destekleme alımlarının 3 yıl uzatılması konusunda ilgili bakanlıkların büyük uğraş verdiğini anlatan Çakır, "Büyük bir ihtimalle 3 yıl daha destekleme alımı devam edecek. Devam etmesi halinde fındık piyasası tamamen yerine oturacaktır" ifadelerini kullandı. Çakır, fındık üreticilerinin fındıklarını ellerinde bekletmeleri gerektiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Biz vatandaşlarımızdan ihtiyacı kadar fındığı peşin paraya satmasını istiyoruz. O bir şeye etki etmez. Ama bir ton fındık hiçbir şekilde emanete verilmemelidir. Üreticilerimiz ekim ayına kadar ellerinde tutsunlar. Ben iddia ediyorum ki 5 lirayı bile aşacaktır. 1.20 kuruş da devlet verecek. Bu sene sertifikalı depolama sistemini gerçekleştiremedik. Çünkü depoları boşaltamadık. TMO'nun elinde 70 bin ton fındık var. İlk önce onu bitirecekler. Daha sonra inşallah sertifikalı depolama sistemine geçeceğiz."

HABER:H.İŞCAN