TSO Meclis üyesi Tuncay Şahin, Başkan Fahri Çakır için makamını kendi işleri için kullanıyor diyerek Ortağı olduğunu iddia ettiği bir fabrikanın Marka'dan hibe kredi almasını sağladığını bunun için de bir başka firmanın kredi almasına engel olduğunu belirterek ‘Bunun vebalini nasıl ödeyeceksiniz?’ diye sordu. Bunun üzerine kürsüye gelen TSO Meclis Üyesi Bilal Türkan da ‘Bu iddialar doğru ise Sayın Çakır ve yönetimi hemen istifa etmeli!’ dedi. TSO'da gergin bir meclis toplantısı yapıldı. Başkan Fahri Çakır’ın Meclisi yeterince bilgilendirmediğinden yakınan meclis üyeleri, Çakır'ı topa tuttu. TSO Başkanı Fahri Çakır'ın konuşmasının ardından söz isteyen TSO Meclis üyesi Tuncay Şahin, gündemi uzun süre meşgul edecek bomba açıklamalar yaptı.

ŞAHİN: “CEMAAT YAKIŞTIRMASI YAPTI”
Ben Sayın Çakır'a hakkımı helal etmiyorum diyen Şahin, “Fahri bey hiçbir çalışma ile ilgili bırakın bizi kendi yönetimini bile bilgilendirmiyor. Bizim işimiz gücümüz yok Fahri bey'i mi takip edeceğiz. Gümüşova'da bir firma projesini onaylatıyor. 2,5 Milyon TL'lik proje yapmışlar. Kuruldan geçiyor. Sonra Fahri Bey kalkıyor gidiyor. Vali Beyi de ikna ediyor ve adamlara cemaat yakıştırması yaparak hibe almalarına engel oluyor. Fahri Bey daha sonra ortağı olduğu ve yedekte bekletilen bir başka firmayı listeye aldırıyor. Ve Bu firmanın hibe desteği almasını sağlıyor. Ben buradan yönetime sesleniyorum. Bunun vebali sizindir. Geçen meclise de gelmedi Fahri Bey. Çünkü o gün bu konu ile ilgili fabrikada toplantı vardı. O daha önemliydi. Bendeki kanı o” diye konuştu.

ÇAKIR: “SÖYLEDİĞİNİZ FİRMAYI NE BİLİR NE DE TANIRIM”
Şahin'in sözleri üzerine söz alan Çakır, Söylenenleri yalanlarken, “Ben sizin söylediğiniz firmayı ne bilir ne de tanırım diyerek böyle bir iddia tamamen yalandır” dedi. Şahin ise ortağı olduğu firmanın ismini belirtirken istersen ortaklarını da sıralayım diyerek Çakır'a cevap verdi. Çakır ise bu tür iftiraları bırakalım yaptığımız güzel işlere bakalım dedi.
Bunun üzerine kürsüye gelen TSO Meclis Üyesi Bilal Türkan ise bu iddialar doğru ise Sayın Çakır ve yönetimi hemen istifa etmeli dedi.