DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır “Operasyon, cemaat ve dershane” ekseninde tartışmaların yaşanmasına yol açan rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna İLİŞKİN Erol Tayhan’la Manşet programında konuştu.

"ALNI SECDEYE DEĞENLER KAVGA ETMEYECEK"

Dershaneler ekseninde başladığı iddia edilen Hizmet Hareketi olarak adlandırılan cemaatin varlığını yönelik tartışmalarında ortaya atıldığı bugünlerde Erol Tayhan Manşet programda Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Çakır’ı ağırladı… Çakır, rüşvet ve yolsuzluk operasyonu, hükümet cemaat ilişkileri ile ilgili net konuştu.
“Operasyon, cemaat ve dershane” eksenindeki tartışmaların yaşanmasına yol açan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ile ilgili olarak soruları yanıtlayan Çakır, operasyonların dershane tartışmalarının ardından çıkmasının yanlış bir algı oluşturduğunu savundu.

ALGI HATASI OLUŞTU

Çakır, “Bu duruma gelmesini arzu etmezdik. Dershane meselesi açılmıştı. Ticari boyutunu kamuoyu ile paylaşmıştık. Dershaneler en gelişmiş ülkelerde dahi vardır. Sanki bu mesele dershane meselesiyle başlamış gibi algılandı.Bu oyunu kuranların, aslında algı hatası nedeniyle toplumda bir ayrışmaya doğru giden söylemler ortaya çıktı. Bu hizmet hareketini bilen bir insan olarak bu ülkeye bir ayrışma, cepheleşme, sıkıntı yaratma, hükümetimiz ve başbakanımızı zora sokmaya yönelik hiçbir hamlesinin olmayacağına inanıyorum.”dedi.

Dershaneler ön plana atarak sanki hizmet kanalında bir problem varmış gibi bir algı oluşturulmasını vefasızlık ve çarpıtma olarak nitelendiren Çakır, hizmet hareketi olarak adlandırdığı cemaatin ülkeye zarar verecek bir hamle içinde olmayacağını belirtti.

Fethullah Gülen'in vaazında ettiği bedduanın yanlış aksedildiğini belirten Çakır, bu şekilde lanse edilmesinin kötü niyetli bir yaklaşım olduğunun altını çizdi.

BEDDUA DEĞİL, DUA

Çakır, “Beddua kısmına dua diyorum… Hoca efendinin beddua etti dersek bu nefret üretmek olur ve kötü niyetle yola çıkmak olur… Milyonlar, nefret diliyle konuşan birinin etrafında toplanmaz. Hoca efendi o değerlendirmesinde kendini de katarak başlıyor… Ancak medyada ilk kısım yok. Hoca efendinin sözlerini lanet etti şeklinde vermek çok kötü niyetli bir yaklaşım olur. Ülkenin sıhhat ve selameti içinse bu dua..Bende “amin” derim. Bugünkü şartlarda doğru noktayı etüt ederek haklıya haklı, haksıza haksız dersek, doğruyu doğru yerde söylersek değerlerimizi kaybetmeyiz.”dedi.

KARDEŞ KAVGASINA DÖKERSEK ALTINDAN KALKAMAYIZ

Hiçbir dönem yapılan konuşmaların siyasete cevap olmadığına dikkat çeken Çakır, bu olayın kardeş kavgasına dönüştürülmek istendiğini savundu.

Çakır, “ Akşamdan sabaha kadar biri siz yaptınız diyor. Susmak demek kabul etmek demektir. Bunlarda biz yapmadık diyor… Yapan bunlarsa buna da biri taşeronluk ediyorsa Allah kahretsin. Benim kardeşimle kimse kavga etmeme sebebiyet veremez. Ben kavga etmeden fikrimi söyleyeceğim. Bu olay bir futbol takımına taraftar olmak değil. ülkenin sevmenin, başbakanı,hoca efendiyi sevmenin yolu bu olayı doğru algılamak ve tarafsız doğru duruş sergilemekten geçiyor… Kalan noktalar hepsi bu olayı kaşımadır. Toplum kendi noktasına yanlışlık söylemezse inandığımız değerler elimizden kayar gider. Siyaset yapı ideolojik davranmak hata ve yanlışlıktır. Bu işi kardeş kavgasına dökersek altından kalkamayız.” şeklinde konuştu.

BEDDUA EDİYORSA KENDİNE GÜVENİNDENDİR

Çakır, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Zaman her şeyi gösterecektir. Hizmet hareketinin başında olan biri“ bahsedilen kısmı biz olarak algılansa da Bu biz değiliz. Eğer siz bunun tarafıysanız bu iddia ediyorsanız bu noktada biz olmadığımıza emin olarak kendimize beddua ediyoruz. Bu bedduanın muhatabı olmayı kabul ediyor musunuz.”. Bir hizmet hareketinin başı olarak insan bunları söylüyorsa bu kendine güvendir. Zerre kadar uzağında ya da yakınında olmamaktır. Bu akıl tutulmamaların biran önce son verilmesini istiyoruz. Alnı secdeli, alnı secdeliyle kavga etmeyecek:”

ADALET, EMNİYET DEĞERLERİMİZİ ZEDELEMEMEK LAZIM

Bu süreçte emniyet ve adalet kurumlarının yıpratılmaması gerektiğinin altını çizen Çakır, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Burada ciddi bir oyun ve tezgah vardır. Vatandaş olma bilincinde ciddi hareket edelim. Dershane, dershane meselesinde konuşulacak bir mevzudur. Zincir halkası yaparak birbirimizi yıpratmanın bir anlamı yoktur. Kim yanlışsa Hak nezdinde bunun karşılığını bulacaktır.Bu kavgalardan biz kaybediyoruz. Borsa düştükçe biz kaybedeceğiz. Bir yolsuzluk iddiası varsa yeri adalettir. Bize düşen sonucu bekleyip razı olmaktır. Adalet, emniyet değerlerimizi zedelememek lazım. Yanlışı ortaya çıkaran adalet sistemimizi de dövmeyelim. Bize adalet lazım. Bizim karşımıza çıkacağımız merci adliye… Bizi biz yapan demokrasi ve adalettir. Sabırla bu işin sonucunu bekleyelim.

ALNI SECDEYE DEĞENLER KAVGA ETMEYECEK

Ülkenin bu duruma gelmesinden dünya tarafından tanınıyor olmasından rahatsızlık duyanlar var..Son yılların en kirli siyaseti oynanıyor. Alnı secdeli, alnı secdeliylekavga etmeyecektir. Kavgada galip gelen olmaz o noktaya gelirsek kaybederiz.

DÜZCE’DE KAVGA OLMAYACAK

DÜSİAD Başkanı Çakır:”Hem siyasetteki dik duruşumuzdan hem dünya genelinde Türk ve İslam misyonerliği açısından yapmış olduğu faaliyetlerle hizmet hareketinden rahatsız olanların bu oyununa düşmeyeceğiz.Şu unutulmamalı Düzce’de hiçbir arkadaşımızla kavgaya tutuşmayacağız.” 

Haber: S. KAŞKIR