Milletvekili Osman Çakır, hem ülke hem de Düzce gündemini değerlendirdi. Çakır, yerel seçimler yaklaşırken patlak veren 17 Aralık operasyonlarının AK Parti’ye oy kaybı yaşatmayacağını savundu. Çakır, AK Parti’nin kitle partisi olduğunun altını çizerken, parti içindeki yanlışları görmek adına operasyonların iyi olduğunu belirtti.

 

 

TÜRKİYE’NİN YÜRÜMESİNE ENGEL OLMAK İÇİN ORTAYA ATILDI

 

Çakır, “Türkiye’nin büyümesinden rahatsız olanlar, Recep Tayyip Erdoğan’sız bir Türkiye hayal edenler önce gezi olaylarını başlattılar. Biz yüzde 50 seçmenin oy verdiği kitle partisiyiz. Bu kadar kalabalık içinde eksiği, yanlışı, yolsuzluğu olan insanlar varsa araştırılır. Bu olay yerel seçimlerin ötesine geçmiş, ayağa kalkan Türkiye’nin yürümesine engel olmak için ortaya atılmıştır. Kapı kapı dolaşarak Türkiye’nin önünü kapatmak uğraşanların ne yapmak istediklerini tek tek anlatacağız. Türk halkı buna gereken cevabı verecek. Türkiye’nin yürüyüşüne devam edip etmeyeceğini ortaya koyacak bir seçimdir. Bu ne ağa. Ne dershane meselesi bu Türkiye’nin gidişatını değiştirme meselesidir. Ortaya koyulan delilerle oyların yükseleceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

 

YANLIŞLARI AYIKLAMAK AÇISINDAN HAYIRLI OLDU

 

Operasyonun ikinci dalgasına yönelik de görüşlerini paylaşan Çakır, sözlerine şu şekilde devam etti:

 

“Özellikle ikinci dalga diye ifade edelin başbakanımızın oğluna, kızına yönelik çalışmanın iç yapısını bildiğim için rahat konuşacağım. TÜRGEV denilen bir yapının üzerinden başbakanımız kızına oğluna yönelik bir çalışma var. TÜRGEV, İmam Hatip Liselerini desteklemeye yönelik Türkiye’nin değişik bölgelerine kız yurtları yapmaya başladı. Türkiye’nin birçok şehrinde kız yurtları yaparak sağlıklı bir şekilde kalabilecek bir yapılanma sağladı. Türkiye’nin her tarafına yayılacak olan bu yapılanmadan bu gidişattan rahatsız oldular. Bu anlamda aramızdaki yanlışları ayıklamak açısından hayırlı olmuştur. Müslümanların arasına husumet koyan düşmanları Türk halkı kovacaktır. Husumet koyanların hangi sebepten olursa olsun ahirette hesap vermeleri çok zordur.”

 

KELEŞ’LE ALAKALI BİR ŞEY SÖYLENMEMELİ

 

Çakır, Keleş’in adaylığının açıklanmasının ardından gündeme gelen 33 dosya ve İl Başkanı Kaşıkoğlu’nun istifa etmeye yönelik muhalefet kanadı ve parti içinden gelen eleştiriler hakkında da konuştu. Bu konunun kendi iç meseleleri olduğuna dikkat çekerken gerekli açıklamaların yapıldığını öne sürdü.

 

Çakır, “Siyasette söylenen sözler 30 sene öncede olsa karşınıza çıkar. Bu süreçte istifa etsin diyenler var. Muhalefetin söylediği bu sözlerin bizi yıpratmaya çalıştıklarına inanıyorum. Mehmet Keleş ile ilgili dosyalar hakkında Metin Kaşıkoğlu gereken açıklamayı yapıyor. Başbakanımız ve yönetim kadromuz Keleş’i buraya gönderdiğine göre bu iddiaları ortaya atanların da savcılığa bir başvurusu olmadığına göre; Keleş’le alakalı bir şey söylenmesi doğru bulmuyorum. Biz hep beraber kol köle bu süreci tamamlamak istiyoruz.” dedi.

 

PARTİ İÇİ MESELEMİZ

 

Çakır, sürekli aynı tartışmaları gündeme taşımanın da muhalefete bir şey kazandırmayacağını belirtti.

 

Çakır, “Bu tür tartışmaları çok gale almıyorum. Geçmişte yanlış varsa yapan kişilerin deklare edilmesi gerekir zaten ediliyor da… Ahmet Mehmet’e şunu söylediğinin ötesinde Düzce’de neler yapılmalıydı, önüne açacak projeler neler olmalı onu tartışmamız lazım. Bu AK Parti’nin zaten iç meselesidir. Kendi aramızda bir atkım konuşmuşuzdur, belki basına yansımıştır. 5 yıl önceki konuşmaların 5 yıl sonraya taşımanın çok doğru olduğu kanaatinde değilim. Yanlışı düzeltecek taraf da ben değilim. Taraflar da gerekli açıklamayı yapıyorlar. Sürekli gündeme taşımanın bir anlamı yok. Keleş iyi bir tercihtir. Koltuk bir tane 1 kişi tercih edilecekti. Bunu gündeme getirmenin de muhalefete bir şey kazandıracağını düşünmüyorum.” diye konuştu.

 

KÜÇÜK NÖBETÇİ ADAY!

 

Düzce Milletvekili Osman Çakır, 2009 yılında MHP'den aday olan ve seçimi kı payı kaybeden Ömer Küçük’ün yeniden aday gösterilmesini de değerlendirdi.

 

Çakır, “Ben geçen dönemde bir sohbet esnasında nöbetçi aday demiştim. Ömer Küçük, Düzce’nin sevdiği bir arkadaşımız. Ben iki şeye bakıyorum. Düzce açısından bakıldığında 10 yıldır eksik aldığı payların daha da arttırılması açısından iktidar partisinden bir belediye başkanı olmasının avantajları olacağını düşünüyorum. Mehmet Keleş gibi 5 yıl belediye başkanlığı yapmış, yerel yönetimlerde tecrübe kazanmış birinin belediyenin başına getirilmesinin daha iyi olacağına inanıyorum. Geçen yerel seçimlerde yaptığımız hataları yapmamaya çalışıyoruz. İnsanımızın kendi özgür idaresiyle Düzce’nin çıkarlarını tercih edeceğine inanıyorum.” dedi.

 

MAHALLE DEĞİL İL OLUYOR

 

Konuralp’in mahalle olmasına ilişkin ise Çakır, şunları söyledi:

 

“Şehirli olmayı birileri niye acıte etmeye çalışıyor. Konuralp için bu büyük bir avantaj. Konuralp Düzce’nin tarihsel merkezi. Mahalle değil il oluyor. İl bünyesine alıyor. Şehir olmayı istememe gibi davranmalarını anlamıyorum. Yasal anlamda sürecin bittiği kanaatindeydim. Ancak Yüksek Seçim Kurulunun vereceği karar doğrultusunda bir dönem daha belde olarak seçime girmesi için bir kararı olduğunu duyduk. Bunula ilgili bir çalışma yapıyoruz.”

Haber;S.KAŞKIR