TSO'da TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun gelişi ile durulmayan tartışma yeniden bir başka boyut kazandı. Son günlerde yaşanan gelişmelere ilişkin yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu bir basın toplantısı düzenleyen TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, Ticaret ve Sanayi Odası'nda proje bazında yapılan çalışmaları değerlendirdi.



TSO Meclis Başkanı Taşlı'nın daveti ile meclis üyelerinin TSO dışında 4 Kasım Salı günü (bugün) bir restorantta yapacakları öğrenilen kahvaltılı toplantıyı değerlendiren Başkan Çakır, "TSO'yla ilgili her toplantı meclisin ta kendisinde bu çatı altında yapılmalı. TSO bünyesinde yapılmalı." diyerek Meclis Başkanı Taşlı'ya tepki gösterdi. 



Ortak kararımız değil, kendi iradesi



Birlik Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan kendisinin gümrük müdürlüğü, Mecli Başkanı Ertan Taşlı'nın ise camiye destek talebiyle farklı isteklerde bulunmasıyla ilgili soruya ise Çakır, "Meclis Başkanı arkadaşımızın konuşması kendi iradesiyle yaptığı bir açıklamadır. Biz aynı gün yönetim kurulu toplantısındaydık. Biz üç tane konu başlığını yönetim kuruluyla beraber belirledik. Meclis Başkanı arkadaşımızın kendi iradesiyle bir görüştü. Bu bizimle paylaşılan bir görüş değildi." dedi.

 

Beklenen Müfettiş Geldi

 


TSO Meclisinde yapılan harcamalarla ilgili tartışma konusu olan kararın adli vakıa olarak adalete yansıması ile birlikte savcılık "takipsizlik" kararı vererek TSO Başkanı Fahri Çakır’ı aklamıştı. Konunun yönetim kurulu kararıyla Bakanlığa aksettirilmesinin ardından gözler gelecek olan müfettişe çevrildi ve Beklenen müfettiş geldi. Müfettişin başkan Fahri Çakır’ın yanında Metin Büyük Dönemini de inceleyeceği bilgisine ulaşıldı.

 

 

Ticaret erbabının faydalanması için çalışıyoruz



Çakır, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Düzce ziyaretleri ve odanın çalışmaları ile ilgili bilgiler de verdi.



Çakır, “ Odamızla alakalı olarak geliştirdiğimiz projelerimiz var. Onay almış olanlar var. Onaya yakın olanlar var. Bunları yaparken Düzce’nin ticaret erbabının faydalanması için yapıyoruz. Bizi bu konuda destekleyenler de oluyor, desteklemeyenler de oluyor. İtalya ile vize konusunda protokol imzaladık. Schengen vizeleri konusunda bu uygulamadan faydalanan üyelerimiz var. Bunları daha da ileri seviyelere taşımaya gayret ediyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanımız geçtiğimiz süre içerisinde odamızı ziyaret etti ve geçen gün de Düzce’ye geldi. Kendi bakanlığıyla alakalı konularda destek sözü aldık kendilerinden. Özellikle İSKİ meselesi yüzünden sorun yaşayan sanayicilerimizin taleplerini direkt olarak kendisine ulaştırmayı başardık. Kendisi de hızlıca konuyla ilgileneceğini ve kollektörlerin en kısa zamanda yapılacağını ifade etti.“ dedi.



Odamızın bir yaptırımı yok



"Sanayi platformu" şeklinde bir organizasyon planladıklarını ifade eden Çakır, "Bu yapılanmada da sektör temsilcilerini toplayarak Düzce’nin sorunlarını irdelemek, çözümler üretmeyi amaçlıyoruz. Mevcut OSB’lerin genişlemesiyle alakalı bir proje var. Bir de bu OSB’lerin yolları konusunda sorunlar var. Bunların çözümlenmesi lazım. Odamızın bir yaptırımı yok. Bu yollarla alakalı olarak konuyu taşıyabildiğimiz en üst mevkilere kadar taşıyoruz.” dedi.

 

HABER: E. TAYHAN