Eğitim Bir Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi’nin geçtiğimiz gün yaptığı açıklama ile isim vermeden eleştirdiği Türk Eğitim Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak'dan cevap gecikmedi.
Türk Eğitim-Sen İsmine Kendisini Alıştırsın
Türk Eğitim Sen olarak, eğitim sendikalarının mücadelesinin birbiriyle değil kamu işvereni olan hükümetlerle olması gerektiğini savunan Çakmak, Eğitim Bir Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi’nin açıklamasında isim vermemesini de eleştirdi.
Çakmak, “Eğitim Bir-Sen’i aşağıya çekmek Türk Eğitim-Sen’i yükseltmez, Türk Eğitim-Sen’i aşağıya çekmek Eğitim Bir-Sen’i yükseltmez. Bizler işimizi düzgün bir şekilde, samimi niyetle yapmaya devam edeceğiz. Yaptıklarımızla değerlendirileceğiz. Eğitim Bir-Sen şube başkanı Sayın Ömer Faruk Çelebi’nin hakkımızda yaptığı basın açıklamasında Türk eğitim-Sen’in adını anmakta zorlandığını gördük. Bizim Eğitim Bir-Sen’e saygımız üyelerine saygımızdan gelir. Bundan sonraki süreçte Sayın başkanın da Türk Eğitim-Sen ismine kendisini alıştırmasını tavsiye ediyoruz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.”diye konuştu.
Çakmak, kendisini “İpe sapa gelmez ifadeler kullanmakla” suçlayan ve yanıtlaması için 4 soru yönelten Çelebi’ye cevap verdi.
Düzce’nin Eğitimi Türkiye’ye Reklam Oldu
Öncelikle Üskübü İlköğretim Okulu'ndaki soruşturmayla ilgili konuşan Çakmak, konuyu milli eğitim müdürlüğü ile paylaştıklarını ancak kurumsal değerlerin ve kişisel hakların korunmasına özen gösterdikleri için basınla paylaşmak istemediklerini söyledi.
 Çakmak, “Adı geçen okuldaki soruşturma ile ilgili Eğitim Bir-Sen okul ismini ve öğretmen isimlerini vererek konuyu basına aktarmıştır. Bu konunun Ulusal basına tüm ayrıntılarıyla yansımasına da vesile olmuştur. Bu nedenle Düzce’nin eğitimi olumsuz bir şekilde tüm Türkiye’ye reklam olmuş ve ismi geçen arkadaşlarımız, eğitim camiası bundan zarar görmüştür. Türk Eğitim-Sen olarak bu tür olayları ele alırken kurumsal değerlerin ve kişisel hakların korunmasına özen gösterdiğimiz için konuyu özellikle basınla paylaşmadık. Bu konuda Eğitim Bir-sen’in tavrının Düzce’nin eğitimine ve adı geçen arkadaşlarımıza zarar verdiğini düşünüyoruz. Bu konu gerek o günkü Milli Eğitim müdürü ile paylaşılmış gerek basına soruşturmanın bakanlık müfettişleri tarafından incelemesi gerektiği açıklanmıştır. Bizi bu hususta bağlayan tek şey sorumluluk duygusudur.” Diye konuştu.
Çelebi’nin, çocuklarının kayıt bölgesi dışındaki okullarda eğitim gördüğü şeklindeki iddiasına da yanıtlayan  Çakmak sözlerine şu şekilde devam etti:
Özelimi Basınla Paylaşmasını Anlamakta Zorlanıyorum
 “Yine bu açıklamada çocuklarımın okudukları okul konu ediliyor. Biz Türk eğitim-Sen olarak ahlaki değerlerimiz gereği muhatabımız olan hiç kimsenin özel yaşantısına girmeyi aklımızdan bile geçirmedik. Sayın Başkanın özelimle ilgili bilgileri basınla paylaşmasının, sendikal faaliyetler ve Düzce’nin eğitimi ile ilgili nasıl bir katkı sağlayacağını anlamakta zorlanıyorum. Kaldı ki mevcut adresime çocuklarımı bu okula kaydettirdikten çok sonra taşındığım yakın çevrem tarafından bilinmektedir. Biz adrese dayalı kayıt sisteminin Düzce’de eğitimin toplu halde yükseltilmesi için son derece önemli olduğunu savunuyoruz, bundan sora da savunacağız. Ucu bize dokunsa da savunacağız. Düzce’nin eğitimi her türlü kişisel hesabın üstündedir. Ancak bunun uygulanması hususunda asıl ilgili makamların bir irade ortaya koyması gerekmektedir.”
Gün Birlik Olma Günüdür

Çakmak açıklamasını “Eğitim çalışanlarının sorunları çığ gibi büyümüşken, ek ödeme mağduriyeti devam ederken, birçok öğretmen arkadaşımız norm kadro fazlası durumuna düşerken, biz bu arkadaşlarımızı sendikacılık yapmaya davet ediyoruz.” Diyerek tamamladı.

Haber; S. KAŞKIR