Düzce'nin modern ve ihtiyaca cevap verecek yeni terminali için bekleyiş sürüyor. İsmail Bayram'ın belediye başkanlığı koltuğunda oturduğu 2013 yılının son aylarında yapım çalışmalarına başlanan şehirlerarası otobüs terminali 3 yıldır şehre kazandırılmayı bekliyor. Her bayram 'Bu bayram son olur!' diyerek Çoban mevkiindeki otogarı kullanan Düzceliler'in bu bayram da adresi değişmiyor. Aylardır açılışa hazırlanan ancak ne inşaat alanındaki işlerin ne de ihale sürecinin bitmediği terminalde açılışın ne zaman yapılacağı belirsizliğini koruyor. “Kurban Bayramı'na yetişecek” denilmesine karşılık mevcut otogarda mikrofon uzattığımız vatandaşlardan aldığımız görüşler ve yerinde yaptığımız incelemelerimize bakılırsa da inşaat bitecek gibi görünmüyor.


Herkes şikayetçi!

Yeni otogarın yapımı devam ededursun eski otogarda yaşanan sorunların giderek katlanıyor olması dolayısıyla yazıhane sahipleri, şoförler, otogardaki esnaf ve otogarı kullanan vatandaşların mağduriyeti bitmek bilmiyor. Otobüs giriş-çıkışlarındaki sıkışıklık ve yoğunluğun yanı sıra bekleme salonlarının yetersizliği ve otogarın kötü görüntüsünden herkes şikayetçi.

“Daha geniş bir otogara ihtiyaç var”

Bir firmada şoför olan ve hemen her gün otobüsle Düzce’ye giriş çıkış yapan Alparslan Çavuş, “Düzce’nin daha geniş bir otogara ihtiyacı var” diyerek beklentisini ve yaşadığı sorunları anlatırken şunları söyledi: “Bu otogara girip çıkarken büyük sıkıntılar çekiyoruz biz şoförler olarak. Ufak bir otogar burası ve genişletilmesini istiyoruz. Yoksa her geldiğimiz de bu sıkıntıyı yaşayacağız. Ben buraya 4 yıldır günlük gelip gidiyorum. Yeni otogarla ilgili söz verildiyse tutulması lazım. Bizim girip çıkarken aldığımız fişlerle bile yapılabilir yeni otogar. Günlük kaç otobüs fiş alıyor buradan”.

“Otogar bir ilin reklamıdır”

Bir il olarak dışarıdaki insanların Düzce’yi nasıl gördüğünün simgelerinden biri olan mevcut otogar hakkında otobüs beklerken rastladığımız ve sık sık Düzce’ye gelen Giresunlu Hayri Conbaş ise; şu ifadeleri kullandı: “Ben Türkiye’yi il il dolaşıyorum ve burası Türkiye’nin en kötü otogarı. Bir ile yakışmayacak bir otogar var burada. Daha güzel ve konforlu bir otogar yapılabilir. “Yeni otogar yapılacak” diyorlar. Bir önce yapılmasını diliyorum. Otogarlar bir ilin reklamıdır. Mesela Düzce’nin otogarı kötü ve ben buraya kötü olarak bakabilirim.” diye konuştu. 


Haber: Ö. YILMAZ