Vali Vasip Şahin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında,
“İletişim çağının yaşandığı ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla değiştiği günümüzde, bu gelişme ve değişime ayak uydurmaya çalışırken diğer yandan çeşitli etkenlerden dolayı zor şartlarda çalışmak zorunda kalan basın mensuplarının mesleklerini ifa ederken gösterdikleri fedakârlık ve insanüstü gayretleri her türlü takdirin üzerindedir. Bu fedakârlık ve gayretlerini memnuniyetle takip ettiğim basın mensuplarının, bundan böylede çalışmalarını aynı sorumluluk ve tarafsız bir anlayışla sürdüreceklerine inanmaktayım. Düzce’mizin her alanda başarıya ulaşmasında büyük katkı sağlayan İlimizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız, yaygın gazete ve ajansların temsilciliğini yapan tüm değerli basın mensuplarının “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü en içten duygularla kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Belediye Başkanı İsmail Bayram

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram da ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı’ nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan İsmail Bayram mesajında, basının bağımsız haber verme özelliğinin demokrasinin bir gereği olduğunu belirtti. Bayram, “ Basın mensupları her şeyden önce kamuoyunun bir parçasıdır. Bölgelerine ve ülkelerine, uluslar arası ölçüde, insanlığın çıkarları doğrultusunda sorunları dile getirmekte ve çözümü için yol gösterici olabilmektedir. Bu açıdan bakıldığında, basın her ülkede yönetim ve halk arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Bunun için basın hakları ve çalışma ortamları demokratik koşullar içinde belirlenmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle basın sektöründe çalışan tüm gazetecilerin ‘ Çalışan Gazeteciler Bayramını’ kutlar, duyarlılık ve sorumluluk gerektiren hizmetlerinde başarılar dilerim.” Dedi.

DÜ Rektörü Prof.Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nun kutlama mesajı ise şöyle: Her geçen gün büyüyen ekonomisi ve gelişen sanayisi ile yükselme basamaklarını hızla tırmanan ilimizde basın yayın mensuplarının sorumlulukları daha da artmaktadır. Düzce basının görevini yerine getirirken doğru haber verme, hukukun evrensel standartlarına bağlılık, kişi haklarına ve özel hayata saygı, tarafsızlık gibi ilkeleri üstün tutacağı inancıyla objektif ve kaliteli basın anlayışının Düzcemizin gelişimine katkı sağlayacağı kanaatindeyim.

Haber; H. İŞCAN