Vali Yardımcısı Ramazan Şahin, basın kuruluşlarına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ziyarette bulunurken Vali Bülent Kılınç'ta Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı.

Kılınç açıklamasında “10 Ocak Türk gazetecilik tarihinin önemli günlerinden biridir. Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir çalışmayı içermektedir. Gazetecilerin çalışma şartlarının ülkemizde daha da iyileştirilmesi, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması, hak ve özgürlüklerin evrensel standartlara kavuşturulması hiç şüphe yok ki medyamıza güç katacaktır. Bu duygularla tüm basın çalışanlarının “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Vali Yardımcısı Ramazan Şahin ile Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Gönül Günaydın Çabukoğlu da Öncü TV ve Düzce Basın Birliği'ni ziyarette bulundu.

Vali Yardımcısı Ramazan Şahin, ziyaretleri sırasında basının günümüzde önemli bir konumda bulunduğunu belirterek “Düzce'de çok sayıda gazete ve televizyon var. Bunların hepsini bizde her gün takip ediyoruz. Bu basın kuruluşları yaptıkları haberlerle kalitelerini ortaya koyuyorlar. Kurumlarda çalışan personel de gayet verimli ve ilkelere uygun şekilde haber yapıyor. Düzce'de basın, insanlara her konuda ışık tutuyor. Bizde gerek gazeteler olsun gerek televizyonlar olsun günlük takibimizi yaparak Düzce'de olan olaylar hakkında bilgilenmiş oluyoruz. Basın kuruluşlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü şimdiden kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı'da 10 Ocak'la ilgili yaptığı yazılı açıklamada "Basın, toplumu aydınlatan ve güç veren, ülkenin çağdaşlaşma sürecinde büyük rol üstlenen yapıya sahiptir. Kamuoyunu aydınlatıcı, iyi ve doğruyu gösterici, fikir, düşünce, haberleşme özgürlüğü, insan hakları ve demokrasinin en yılmaz savunucusudur." dedi.