Düzce Belediyesi'nin yeni Başkanı Dursun Ay'ın ihtiyaç fazlası olması nedeniyle 'şişik' olarak nitelendirilen kadrolarla ilgili her an "kısıtlama" adımı atabileceği gündeme geldi.

İşçi arttı, gider yükü katlandı
Her ay milyonlarca lira maaş ödemesi yapılan belediyede son 3 yılda tavan yapan işçi artışları Ankara'nın dikkatinden kaçmadı. Özellikle 2014 yılında 700 civarında olan taşeron işçi sayısının bugün 1200'lere kadar yükselmesi belediyenin sigorta ve maaş ödemelerindeki gider yükünü katladı.

Yeni Başkan'dan personel incelemesi
Yıllar içerisinde giderek şişen kadro konusunda gelen şikayet ve tepkileri, yerel yönetimlerden sorumlu yöneticiler aracılığıyla daha yakından öğrenen AK Parti Genel Merkezi'nin Başkan Dursun Ay'a gerekli uyarıları yaptığı ileri sürülürken, Ay'ın da bu doğrultuda belediyedeki ilk gününde personel listelerini isteyerek detaylı incelemelerde bulunduğu bilgisi edinildi. Ay'ın bu hamlesi, belediyedeki personel fazlalığına el atacağı şeklinde yorumlandı.

"Bankamatik çalışan" ne olacak?
Ayrıca Düzce Belediyesi'ne uğramadığı halde maaş alan ve "bankamatik çalışan" olarak nitelendirilen onlarca kişi CHP ve MHP'li yöneticiler tarafından sık sık eleştiriledursun, henüz bu "çalışmayan" "çalışanlar"la ilgili resmi bir adım atılmadığı biliniyor. Yeni Başkan Ay'ın çoğunluğu belediye şirketlerinin yönetiminde gözüken bu isimlere yönelik de adım atması bekleniyor.

Çalışanlar tedirgin: "Maaşlar aksar mı?"
Belediyedeki baş gösteren bir diğer tedirginlik ise "Maaşlar aksar mı?" Eski Başkan Keleş döneminde maaşlarda bir sıkıntı yaşamayan personelin eylül ayı maaşlarının henüz hesaplara yatmadığı öğrenilirken, değişim nedeniyle ödemelerde gecikme olmasından endişe ediliyor.

O eleştiri Ay için de yapılacak mı?
Başkanlık koltuğuna oturan her başkana yönelik gündeme gelen "Yakınlarını ve akrabalarını belediyeye doldurdu" eleştirilerinin Başkan Ay için de dillendirilip dillendirilmeyeceğini ise zaman gösterecek.

Haber:C.ÜSTÜNER