Büro Memur-Sen Düzce Şube Başkanı Mahmut Gazi Yılmaz, milyarlarca vergiyi tahsil eden, Maliye çalışanlarının önemli görevler icra etmesine rağmen emeklerinin karşılığını alamadığını belirterek ekonomik anlamdaki rahatsızlıkları paylaştı. “ Maliye çalışanları, Mali ve özlük haklarda geriye gidişler, ödenmeyen fazla mesai ücretleri, bir türlü açılmayan sınavlar, ödenmeyen ek ödemeler ve daha birçok haksızlık nedeniyle çalışanların moral ve motivasyonu bozulmuş, çalışma barışı yok edilmiştir.

Yılmaz ülke ekonomisinin başında bulunan maliye ve gelir idaresi çalışanlarının sorunlarını ortadan kaldırmanın gerekliliğine değinerek neler yapılması gerektiğini aktardı.

-             Vergi Haftası, bundan böyle ‘Vergi ve Çalışanları Haftası’ olarak kutlanmalı, çalışanlara birer maaş ikramiye verilmelidir.

-             Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanlarının ek gösterge ve özel hizmet tazminatı puanları arttırılmalıdır.

-             Kurum içi Gelir Uzmanlığı ve Defterdarlık Uzmanlığı özel sınavları yeniden açılmalıdır. Sınavlar bir defaya mahsus olarak değil, ihtiyaç duyulduğunda açılabilmesi için gerekli yasal düzenlemeler yapılmalı, artık bu mağduriyete son verilmelidir.

-             Fazla mesai yapan tüm birimlerdeki çalışanlara fazla mesai ücreti ödenmelidir.”

Haber:Y.SEVER