8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Düzce Barosu Kadın Hakları komisyonunca emeğimiz, kimliğimiz, bedenimiz bizimdir. "Çalışma hayatında kadın" konulu forum Kızılay toplantı salonunda gerçekleşti.
Baro Başkanı Av. Ali Dilber, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, Baro Yönetim Kurulu, Hukukçular ve vatandaşların katılımıyla yapılan toplantıda beklenen ölçüde katılımın olmadığı gözlendi.
Baro Başkanı Av. Ali Dilber yaptığı konuşmada 1857 yılında New York'lu dokuma işcisi kadınların daha insanca bir yaşam isteyerek eşitsizliğe ve ayrımcılığa karşı sürdürdüğü mücadele ile başlayan süreçte 8 Mart tüm Dünya'da kadınların kutladığı uluslararası bir güne dönüştü dedi.
Baro'nun düzenlediği toplantıda ev hanımı Sadiye Yıldız, Emniyet Müdürlüğü mensubu Arzu Aydın, İtifaiye görevlisi Müşerref Piradem, bir fabrikada işci olarak çalışan Sevgi Marango, Av Elif Şenol, Cumhuriyet Savcısı Aylin Kızıldere, Düzce Üniversitesi öğretim üyesi Prof Dr Meryem Çam, Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Ulviye Dikmen, Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Hanife Gür, Çilimli ilköğretim okulu öğretmeni Özlem Güngör meslek alanlarıyla ilgili kadınların karşılaştığı sorunlar hakkında bilgiler verdiler.