Belediye Başkanı İsmail Bayram Düzce'de uzun süredir gündemde olan ancak yer noktasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle projesi başlayamayan katı atık depolama tesisi ile ilgili sona yaklaşıldığını açıklayan Bayram, “ Çevre ve Orman Bakanlığı ve İSKİ ile yapılan görüşmeler neticesinde yer tespiti yapıldı. Daha önce belirlenen alanlarla ilgili açılan davalar nedeniyle süreç uzadı. Ancak şuan belirlenen alan katı atık depolama tesisi için en uygun yer.” dedi. Bayram, tespit edilen yeri ise şuan için açıklamak istemediğini dile getirdi.
Düzce Üniversitesi öğrencilerinin otobüslerin şehir merkezine girmemesi nedeniyle yaşanan sıkıntıları konusunda ise Öğrencilerin otobüsler merkeze girsin talebi köylerden de geliyor. Ancak Düzce'de araç sayısının fazla olması ve yolların yetersizliği bu talebin şuan için gerçekleşmesini mümkün kılmıyor. Eğer bu araçların da merkezde her yere girmesine izin verirsek trafik keşmekeşliği kaçınılmaz olur.” şeklinde konuştu.
MHP'li belediye meclis üyelerinin kendilerine partizanca davranıldığı yönündeki iddiasına da yanıt veren Bayram, “Meclis üyeliği başka bir şey partili olmak başka bir şey. Ben bunu çok iyi ayırt ediyorum. 31 meclis üyesi de belediyenin meclis üyesidir. Mecliste siyaset varmış gibi davranmak söz konusu olamaz. Her alınan kararda siyasi sebep aranacaksa zor bir süreçtir. Belediye Meclisi karar alma organıdır. Her üye seçilip gelmiştir.” diye konuştu. Kalıcı Konut sakinlerinin belediye hizmetlerinin yetersiz kaldığına ilişkin eleştiri içeren yorumlarına da cevap veren Bayram, “ Kalıcı konutların en önemli eksikliği olan kapalı pazar yerini tamamladık. Şuan pazarcıların yerleri belirleniyor. Park ve bahçelerin bakımsızlığı adaları ilgilendiriyor. Şimdi Şıralık'ta bahçeli bir evde oturan vatandaşın bahçesi nasıl kendisini ilgilendiriyorsa bu da öyle bir şey. Park ve bahçelerle ada yönetimleri ilgilenmeli. Kırık dökük duraklar için de çalışma başlattık. Merkeze konulan yeni duraklar, kalıcı konutlara da konulacak.” dedi. Atıl vaziyette yıllardır bekleyen iş merkezine ilk defa ciddi bir teklif yapıldığını dile getiren bayram inanıyorumki yakın bir zaman içinde bu sorun çözüme kavuşacak dedi.